Nedjelja, 1. rujna 2024.

Jakopanec na jednoj od najtežih utrka na svijetu četvrti: Nije rezultat koji sam priželjkivao, ali savladao sam sve izazove

Dorijan Jakopanec iz Jet ski cluba Racer natjecao se na svjetskom prvenstvu na Sardiniji.

– Sreća ovog vikenda nije bila na mojoj strani, onako kako sam priželjkivao. Ova utrka je među top tri najtežih na svijetu zbog ekstremnih uvjeta na vodi – ekstremnog vjetra i valova koji se odbijaju od betonskog zida. Sudjelovao sam u ski GP3 kategoriji u kojoj je bilo 12 vozača. Kroz utrke imao sam najbrža vremena krugova. U kvalifikacijama sam imao treće vrijeme – kazao je Jakopanec.

Dodao je da je u prvoj utrci završio na drugom mjestu.

– U drugoj utrci tijekom vožnje otkačila mi se hauba i jedva sam ju vratio na mjesto te završio šesti. U trećoj utrci startao sam u drugoj skupini vozača koja ide na startne bodove te završio utrku na petom mjestu. Sveukupno sam završio na četvrtom mjestu u GP3 klasi Aquabike world championshipu. Nije rezultat koji sam ciljao, ali sam zadovoljan jer sam prevladao sve izazove koji su mi se dogodili. Hvala svima koji me prate i podržavaju, pogotovo mojoj obitelji – zaključio je Jakopanec.

Privatna arhiva.
Privatna arhiva.
zatvori