Nedjelja, 29. rujna 2024.

INKEY I BOLENOV DRAVSKI PUT Počinju projekti kojima će se upotpuniti kontinentalna turistička ponuda u našoj županiji

Počinje provedba projekata “Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma” i “Interpretacijski centar Bolenov dravski put” pa će se tako u lipnju održati početne konferencije za oba projekta.

Zaključak je to radnih sastanaka projektnih timova održanih u prostorijama Županijske uprave, poručili su iz Službe ureda župana. Podsjetili su pritom kako je riječ o projektima kojima će se upotpuniti kontinentalna turistička ponuda na području županije, a za spomenute projekte osigurano je i 13 milijuna eura bespovratnih sredstava u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

– Koprivničko-križevačka županija je za projekt rekonstrukcije dvorca Inkey ukupne vrijednosti 12,9 milijuna eura osigurala 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava, dok je Općina Gola za Interpretacijski centar Bolenov dravski put u kojem su partneri Koprivničko-križevačka županija i Javna ustanova Lučka uprava Osijek osigurala 2,9 milijuna eura bespovratnih sredstava u projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna eura – naglasili su.

Dodajmo kako je projektno-tehničku dokumentaciju za oba projekta pripremala PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije koja će pružati stručnu pomoć u daljnjoj provedbi projekta.

Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori