Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

Gabrijela Franjić i Borna Šimunic osvojili prvo mjesto na natjecanju plesnih parova ‘Drmeš-DA!’, debitirali Dora Jerbić i Jurica Županić

Članovi đurđevačkog KUD-a Petar Preradović Gabrijela Franjić i Borna Šimunic osvojili su prvu nagradu na natjecanju plesnih parova “Drmeš-DA!”.

U Gradu Đurđevcu ističu kako je riječ o jednom od najoriginalnijih natjecanja u folklornom amaterizmu u Hrvatskoj na kojem članovi đurđevačkog KUD-a sudjeluju od 2016. godine i osvajaju nagrade. Gabrijela i Borna prvo mjesto pritom su osvojili koreografijom “Rokoko” pod vodstvom voditeljice Kristine Benko Markovica.

Klara Severić ispred KUD-a je istaknula kako su na ovogodišnje natjecanje zapravo poslana dva para – jedan iskusan, a jedan debitantski, ujedno i najmlađi par natjecanja.

– To su naši Dora Jerbić i Jurica Županić koji su izveli koreografiju pod nazivom “Klopanec poljka” voditeljice Ivane Manolić. Oduševili su sve prisutne svojom samouvjerenom izvedbom i pokazali su da nas na ovom natjecanju i dalje čeka svijetla budućnost. No, ono čemu smo se najviše potajno nadali i što se napokon ostvarilo je da je naš plesni par Gabrijela Franjić i Borna Šimunic osvojio prvo mjesto što im nije prvi put – zaključila je.

zatvori