Četvrtak, 27. lipnja 2024.

FOTO U Koprivničkom Ivancu otvoren novi vrtić, Vrabelj: Riješili smo problematiku smještajnih kapaciteta

Svečano je danas u Koprivničkom Ivancu, otvoren je novi dječji vrtić uz prigodnu svečanost koju su pripremili najmlađi mještani.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj kazao je da je izgradnja novog dječjeg vrtića najveći je projekt koji se provodio na njihovom području, a vrijednost investicije je milijun i pol eura.

– Djeca su najvažnija. Nismo imali dovoljno vrtićkih kapaciteta pa su naši najmlađi bili raspoređeni po vanjskim vrtićima. Ovime smo riješili tu problematiku i na zadovoljstvo roditelja, ali na zadovoljstvo svih nas u Općini – rekao je načelnik Vrabelj i najavio obnovu starog vrtića koja bi se trebala provesti tijekom ovog ljeta, a isto tako najavio je i prijavu na projekta dogradnje ovog novog vrtića za još jednu skupinu.

Dodajmo da je ovaj novi objekt namijenjen za tri velike odgojne skupine s po 20 djece.

Podsjetimo, Općina Koprivnički Ivanec zaprimila je obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o prihvaćanju projekta “Izgradnja dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu”.
Općina je uz stručnu pomoć Regionalne razvojne agencije PORA prijavila je projekt na natječaj u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Petgrad iz Koprivnice, a odobren je najveći mogući iznos sredstava u iznosu od 4,1 milijun kuna. Ovim projektom izgradit će se novi dječji vrtić za dvije nove vrtićke i jednu novu jasličku skupinu.

zatvori