Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO U Koprivnici je odigrano 3. kolo Regionalnog kupa, evo kako je bilo

U dvorani Vinko Zember u Koprivnici se održalo  natjecanje Regionalnog kupa u kojem je sudjelovalo 73 badmintonaša iz 10 klubova.

Natjecanje je provedeno u četiri starosne konkurencije: U11, U13, U15 i U19. U svim konkurencijama održano je natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurencijama U13, U15 i U19 održano je i natjecanje parova.

– Bilo je svega, sreće i tuge, radosti i suza, ali fer-pleja prije svega, što su uz pomoć trenera i roditelja usvajali naši mladi badmintonaši. Nekim natjecateljima teče već osmo ljeto otkako sudjeluju na Regionalnim kupovima, a nekima je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo – poručili su iz kluba.

Izvor: BK Koprivnica

Na turniru je nastupilo 12 koprivničkih badmintonaša koji su ostvarili izvrstan uspjeh osvojivši čak osam zlatnih, jednu srebrnu i pet brončanih medalja.

– U konkurenciji dječaka do 11 godina starosti prvi put je nastupio i pobijedio Lucas Jug iz BK Koprivnica, a drugo mjesto zauzeo je Tin Farkaš, također iz BK Koprivnica. Dok u konkurenciji djevojčica do 11 godina starosti pobjedu je po treći puta uzastopno odnijela Margareta Tot iz BK Koprivnica – rekli su iz kluba.

Zatim, u konkurenciji djevojčica do 13 godina starosti, treću uzastopnu pobjedu odnijela je Lara Tomjek iz BK Koprivnica ispred Larise Herceg iz BK Novska i Lucije Alebić iz UBK Bjelovar.

Izvor: BK Koprivnica

– U konkurenciji djevojčica do 15 godina starosti po treći puta je pobijedila Nika Sabolović iz UBK Bjelovar ispred Dore Šnur BK Osijek i Hane Kos BK Koprivnica, a u parovima iste starosne konkurencije pobijedile su Hana Kos i Lara Tomjek iz Koprivnice ispred Nike Sabolović i Fedre Tomić (UBK Bjelovar, BK Osijek) i Dore Šnur i Petre Winkler iz Osijeka – dodaju.

Dodajmo kako je u konkurenciji do 19 godina starosti pobjedu odnio Miroslav Bajrić iz BK Koprivnica ispred Matka Knezovića iz BK Maksimir i Filipa Martinovića iz BK Novske. U parskoj konkurenciji mladića pobjedu su odnijeli Koprivničanci Filip Kos i Miroslav Bajrić ispred Filipa Martinovića i Noe Divića iz Novske i Matka Knezovića i Luke Hržice iz BK Maksimir.

 

Slušaj uživo
zatvori