Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

FOTO Tradicionalna Karavana prijateljstva stigla do utvrde Stari grad u Đurđevcu

Tradicionalna biciklistička karavana u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, koja spaja Vukovar i Ljubljanu te mnoge gradove na svojem putu i ove godine imala je Đurđevac za kraj etape i svoje odmorište.

Cilj karavane je prisjetiti se tragedije rata i stradanja grada Vukovara, kako se takvo nešto nikada ne bi ponovilo. Projekt je tradicionalna manifestacija prijateljske suradnje dviju država, u prigodama Dana državnosti obiju država. Taj događaj ostavio je duboke korijene i potaknuo pozitivna raspoloženja ljudi koji žive na obje strane granice i stoga zaslužuje veliko poštovanje i pozornost.

Nakon polaska iz Grada Vukovara i prijeđenih 210 kilometara ispred utvrde Stari grad sve vozače i sudionike karavane dočekali su i pozdravili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček, voditelj Odsjeka za javnu nabavu Grada Đurđevca Martin Mahović te članovi Udruge sv. Juraj koji su pucnjevima iz topa pripremili bučnu dobrodošlicu.

Druženje je nastavljeno u Starom gradu uz večeru, te glazbu Đurđevčica i tamburaša.

 

 

zatvori