Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: SVEČANOST U IMBRIOVCU Načelnica Samošćanec: Unatoč svim izazovima općinu smo učinili ljepšim mjestom za život

U Društvenom domu u Imbriovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Đelekovec.

Svečanoj sjednici prisustvovali su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, saborski zastupnik Tomislav Golubić, koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Lacković, ravnateljica Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina Sonja Vuljak, načelnici i predstavnici općina….

>> FOTO: DAN OPĆINE ĐELEKOVEC Počela svečana sjednica u Imbriovcu, evo tko je sve došao

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća općine Đelekovec Ivana Serdarušić, a prisutnima se prigodnim govorom obratila načelnica općine Đelekovec Lara Samošćanec, koja je naglasila kako su općinu unatoč svim izazovima učinili ljepšim mjestom za život.

– Svatko tko prolazi našom općinom vidi koliko se radi i koji su sve projekti u tijeku. Trenutno su u završnim fazama dva najveća projekta u povijesti naše općine – jedan od njih je aglomeracija koja predstavlja velik iskorak u unapređenju komunalne infrastrukture i po svojem završetku donijet će nam potpuno novi sustav odvodnje u naselju Đelekovec, a drugi projekt je završetak dječjeg vrtića čiji se završetak očekuje u narednim mjesecima te možemo očekivati da će ove jeseni dvije skupine krenuti s radom – rekla je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Istaknula je kako brigu o mladima i djeci smatra ključnom te da je općina došla na razinu koja se može nazvati jednako kvalitetnim mjestom za život kao i u nekim puno većim sredinama.

– Dostupni su razni sadržaji, imamo odličnu osnovnu školu i uskoro ćemo imati novi vrtić koji će u sustav predškolskog obrazovanja smjestiti svu djecu s područja općine za koje se traži upis. U ove tri godine do sada je čak 18 mladih dobilo poticaje za kupnju ili adaptaciju nekretnina, a potičemo i naše vrijedne poduzetnike s područja općine – dodala je.

Europska i nacionalna sredstva omogućila su da se na području općine realiziraju planirani projekti, a apliciranje na razne natječaje svakako se isplatilo.

– Prošle godine smo obnovili krovište i izgradili parkiralište uz zgradu NK Osvita, uz pomoć Koprivničko-križevačke županije dobili smo novoobnovljeno igralište ispred škole, izgradili ogradu za novi vrtić u Đelekovcu te krenuli s katastarskim izmjenama u Imbriovcu. Ove godine sufinanciramo asfaltiranje nerazvrstanih cesta nakon aglomeracije u Đelekovcu, izgradili smo novu ogradu oko kipa Ćirila i Metoda u Imbriovcu, radimo novu ogradu na groblju u Đelekovcu te smo sufinancirali nabavu novog navalnog vozila za DVD Đelekovec – navela je.

Od planiranih projekata načelnica je izdvojila izgradnju dvaju pješačko-biciklističkih staza u Đelekovcu, početak rekonstrukcije ceste prema Imbriovcu, potpunu rekonstrukciju Dravske ulice u Đelekovcu te izgradnju nove mrtvačnice u Imbriovcu kao i obnovu Doma kulture u Đelekovcu.

– Najviše od svega me veseli što smo potaknuli ljude na društveni angažman, aktivirali ljude svih dobnih skupina i oživjeli našu zajednicu. To činimo uz pomoć naših udruga, škole i vrtića koji se uvijek rado odazovu u pomoć pri organizaciji događanja i manifestacija, a dokaz tome je i ovogodišnji bogati program povodom proslave Dana općine u kojem se našlo ponešto za svakoga. Ta je suradnja temelj razvoja naše zajednice, isto kao i suradnja s ostalim jedinicama lokalne samouprave i našom županijom, našom POROM, komunalnim poduzećima Lekom Gradom i Komunalcem, poslovnim partnerima, a naravno, i suradnja s članovima općinskog vijeća i mojim zaposlenicima bez kojih ne bismo tako dobro funkcionirali – naglasila je.

Na kraju svečanosti načelnica se zahvalila svim nazočnim gostima kao i mještanima općine Đelekovec.

– Svim mještanima Općine Đelekovec želim sretan Dan Općine, svim dobitnicima javnih priznanja zahvaljujem na njihovom doprinosu i čestitam im, a svima vama dragim gostima želim da se ugodno osjećate kod nas i da se iduće godine ponovno vidimo u ovako velikom broju – završila je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja pa su tako zahvalnice dobili Zdravko Vuljak, Mladen Međimorec i Damir Dombaj, Ivana Janeković dobila je priznanje, a počasnim građaninom je proglašen Mladen Levak.

Slušaj uživo
zatvori