Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: SVEČANOST U GOLI Načelnik Milinković: Imamo kvalitetnu općinu koja na postojećim temeljima treba nastaviti dalje

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gola održana je danas u Društvenom domu u Goli.

Članove vijeća, mnogobrojne goste i prijatelje dočekao je načelnik Stjepan Milinković, koji je istaknuo kako je osnovni cilj općine demografska opstojnost kraja, a osvrnuo se i na strateške ciljeve koji su od izuzetne važnosti za područje općine.

– Osnovni strateški cilj nam je demografska opstojnost našeg kraja, imamo oko 118 djece smještene u osam odgojnih skupina, a izgradnja dječjeg vrtića jedan je od naših kapitalnih projekata uistinu je bitan za naš kraj.  Drugi strateški cilj nam je stručno i kvalitetno osposobljeno vatrogastvo i po tom pitanju uredili smo novo vatrogasno spremište s ciljem da se stvori profesionalna baza s obzirom na to da smo dislocirani – rekao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> FOTO: DAN OPĆINE GOLA Počela svečana sjednica, evo tko je sve došao

Dotaknuo se i još nekoliko čimbenika koji su od izuzetne važnosti za općinu, a to su prvenstveno prije svega stočarstvo i turizam.

– Stočarstvo nam je jako važan čimbenik, u općini trenutno imamo oko šest tisuća krava koje dnevno proizvode oko sedamdeset tisuća litara mlijeka, a potom se to mlijeko plasira na tržište. Što se tiče turizma, koji nam je također jedan od važnijih strateških ciljeva, imamo velike i jake potencijale kao što su zaštićeni krajolici, šume, rijeka Drava, a kapitalni projekt izgradnje interpretacijskog centra Bolenov dravski put itekako će nas afirmirati u području turizma – dodao je.

Spomenuo je i zdravstvenu zaštitu kao još jedan od važnijih čimbenika koja odlično funkcionira i koja je od iznimne važnosti za područje općine.

– Jedan od strateških ciljeva nam je kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita u čiju svrhu je uloženo dosta novca s ciljem opremanja iste, imamo dvije kvalitetne liječnice i dvije kvalitetne medicinske sestre, a naravno da podržavamo i velik broj udruga i aktivnosti koje se provode u našoj općini. Mi smo jedan specifičan kraj i područje, imamo jednu kvalitetnu općinu koja na postojećim temeljima treba nastaviti dalje – završio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo i da su se okupljenima još obratili načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Slušaj uživo
zatvori