Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Studenti Sveučilišta Sjever posjetili Udrugu Osmijeh, učili o važnosti terapijskog jahanja

Studenti treće godine odjela Komunikologije, medija i novinarstva u sklopu kolegija Komunikacija i socijalna inkluzija su posjetili Osmijeh – udrugu za terapijsko jahanje i sportsku rekreaciju.

Tako su se studenti upoznali s važnošću terapijskog jahanja kao usluge koja se pruža djeci i mladima s poteškoćama u razvoju, a o radu udruge ispričala im je predsjednica Petra Čolig Šarić.

– Udruga Osmijeh jedina je specijalizirana udruga za provedbu programa terapijskog jahanja, rekreacije i sportskog jahanja za osobe s invaliditetom u Koprivničko – križevačkoj županiji, a nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u bavljenju terapijskim jahanjem te inicijative udruga koje se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom i inicijative njihovih roditelja – objasnila je.

Izvor: Osmijeh Udruga za terapijsko jahanje

Nastavila je kako se u udruzi provodi program “Jahanjem do osmijeha” u kojem trenutno sudjeluje tridesetak korisnika.

– Provođenjem ovog programa, korisnicima nastojimo povećati razinu kvalitete života i cjelokupnog psihofizičkog stanja aktivirajući niz pozitivnih fizičkih, psiholoških, socijalnih i edukativnih učinaka – ističe.

 

Slušaj uživo
zatvori