Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: ŠKOLA PODOLICE SLAVI SVOJ DAN Knežević: Vjerujem da je svaki učenik unutar ove godine uspio dobiti ono što mu treba

Svoj rođendan danas je proslavila Osnovna škola Podolice.

Iako joj je ovo tek drugi rođendan, škola ima puno toga čime se diči i ponosi, a o svim uspjesima uvodno je pričala ravnateljica Helena Knežević.

– Na kraju prošle školske godine naša se škola prijavila na projekt cjelodnevne škole kojeg smo provodili cijelu ovu školsku godinu. Taj eksperimentalni program cijele škole započeo je odmah u devetom mjesecu. Provodio se u cijeloj školi, a posebno u prvim i petim razredima koji su dobili neke nove predmete, dok su ostali razredi imali malo drugačije programe i nešto dužu nastavu. Ono što smo vidjeli u cijeloj prošloj godini je to da učenicima trebamo pružiti malo više vremena nego što smo im do sada mogli pružiti. Imali smo više sati i programa i vjerujem da je svaki učenik unutar ove godine uspio dobiti ono što mu treba unutar cjelodnevne škole i naše škole – rekla je ravnateljica.

Ravnateljica Knežević / Snimila Tea Gašparić

Izvannastavnih aktivnosti bilo je jako puno, a ravnateljica je ponosna što se je mnogo učenika javilo iako je to produljivao njihov boravak u školi.

– Cijela nam godina ustvari budi jedan ponos jer smo izvukli ovu godinu uz malo uputa, a puno komunikacije, puno suradnje među učiteljima, među učenicima, roditeljima i škole. Tako da nas cijeli projekt povezivanja škole u jednu zajednicu unutar cjelodnevne škole čini ponosnima. Aktivnosti je bilo jako puno. Imali smo čak 33 izvannastavne aktivnosti koje su učenici birali. One su ciljane prema razvoju njihovih talenata i interesa. Tako da smo imali svakakvih aktivnosti od malih kreativaca, robotike, dramskih skupina, društvenih igara, sportskih igara i tako dalje. Također, nudili smo im i izvanškolske aktivnosti, to je nešto novo i cijelo drugo polugodište učenici su na svojim interesima radili – istaknula je ravnateljica.

Škola broji 369 učenika i 57 djelatnika, a u iduću školsku godinu kreću s puno više znanja i iskustva.

– Krećemo u drugu godinu provedbe cjelodnevne škole. Sada smo pametniji, iskusniji, znamo što trebamo ostaviti, odnosno znamo koje načine rada trebamo njegovati, a koji načini rada zahtijevaju malo prilagodbe i dodatnu suradnju među nastavnicima. U svakom slučaju vidimo gdje imamo prostor za poboljšanje, a gdje smo već sada zadovoljni s onim što smo sve postigli – objašnjava.

Snimila Tea Gašparić

Na samom kraju, ravnateljica Knežević poručila je učenicima, učiteljima i svim ostalim djelatnicima škole da se dobro odmore i da se vide iduće školske godine.

– Poruka je vrlo jednostavna. Želim vam ugodno ljeto, vjerujem da svim učenicima, nastavnicima i svim ostalim djelatnicima škole treba jedan odmor gdje će sve ono što se događalo unutar ove školske godine sjesti na svoje mjesto. Veselim se sljedećoj školskoj godinu gdje ćemo ispoštovati i neke nove ideje. Želim vam svima odmor, ugodno i mirno ljeto. Vidimo se u rujnu – zaključuje ravnateljica Helena Knežević.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Djelić slavljeničke atmosfere donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

Slušaj uživo
zatvori