Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: ŠATORIJADA NA BAŠĆI Franka, Hana i Maura: Veselimo se spavanju u šatorima i igrama

Na koprivničkoj Bašći podignuti su šatori, uokolo su se rastrčali mali i veliki izviđači, a predsjednik Odreda izviđača Kamengrad Renato Sremec brine da se ne ugasi velika vatra.

Pred izviđačima i svim zainteresiranim građanima koji su se prijavili je noć pod zvijezdama – naime, u tijeku je još jedna Šatorijada, a namijenjena je svima koje privlači avantura u prirodi.

Kako nam je rekla izviđačica Maura Jakupec kad su stigli na Bašću najprije su postavili šatore, stavili u njih svoje stvari, obavili razgovore i zapalili vatru.

– Pekli budemo jeger i nakon toga imamo kulturno-zabavni program na kojem izmišljamo aktivnosti i igramo razne igre i onda spavanje – objasnila je.

Spavanju u šatoru koji su same podigle veseli se i izviđačica Franka Jakupec kojoj je ovo prva Šatorijada.

– Došla sam na Šatorijadu malo kampirati, igrati igre i vježbati izviđaštvo. Ovo mi je prvi put i veselim se jako – rekla je.

Hana Medenjak koja je već dvije godina članica Kamengrada istaknula je da joj je jako zabavno na izviđačima i voli sve igre koje igraju.

– Mislim da mi ovo razvija kreativnost i sve ostalo. Za izviđače sam saznala tako što mi je moja mama jedan dan došla i pokazala da su upisi u tijeku. Trebao je i moj polubratić ići sa mnom, ali je rekao da neće i onda sam pozvala svoju prijateljicu i zajedno smo počele – zaključila je.

Spomenimo da su pripremljene razne aktivnosti poput primjerice natjecanja u signalizaciji, cijepanju oblice i dizanju šatora. Tu je i turnir u otimanju marama.

Slušaj uživo
zatvori