Subota, 20. srpnja 2024.

FOTO Rođendanska proslava Podravskog radija – svečano obilježen 60. rođendan u Hostelu Borik uz drage goste

Podravski radio proslavio je 60 godina rada i postojanja!

U predvečerje, 15. lipnja 1964. godine, oko 18 sati s razglasa ispred crkve svetog Jurja u Đurđevcu, iz zvučnika iza otvorenih prozora prizemlja zgrade “kod Imbre” tada se začulo:
Ovdje Radio Đurđevac na srednjem valu od 228,5 metara…

Bile su to riječi tadašnje osnovnoškolke Anđelke Lenhard, a sve se odvijalo pod budnim okom zabrinutog i uzbuđenog idejnog tvorca prvog đurđevačkog elektronskog medija, Marijana Kružića – Cice.

Snimio Krešimir Kovačev

Anđela Lenhard Antolin sve je prisutne, kao prvi glas tada Radio Đurđevca, podsjetila na povijest radija i kako je rastao kroz desetljeća postavši institucija kojoj ljudi vjeruju, a potom se ispred svih bivših djelatnika obratio i Željko Turković.

U prigodnom programu koji su osmislili i moderirali voditelji Silvija Zidar i Božidar Kovač, odličnu suradnju i prepoznatljiv uspjeh Podravskog radija istaknuli su u svojim govorima i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, dok su svima na podršci zahvalili i glavna i odgovorna urednica Martina Sabađija Buđak te direktor Podravskog radija Ivica Šubara.

Snimio Krešimir Kovačev

Proslava se nastavila do dugo u noć uz dobru glazbu, a prisutne je tijekom večeri zabavljao Franjo Barić.

Voli Vas vaša radijska ekipa sa 87.6 MHz – Ivica, Dario, Ana-Marija, Marija, Martina, Anja, Silvija, Lea, Monika, Mladen, Božidar i Karlo!

zatvori