Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Projektanti su na terenu, slijedi potpisivanje ugovora, a poznat je i rok za završetak obnove dviju zgrada u kampusu

U narednih 16 mjeseci prostor koprivničkog kampusa postat će veliko gradilište – dva objekta idu u veliku rekonstrukciju, a na terenu se već provode pripremne radnje za projektiranje.

Riječ je o zgradi nekadašnje bolničke ambulante i takozvane zgrade blizanke iza samog objekta Sveučilišta Sjever pri čemu će jedna postati rektorat, a u drugoj će biti smješten laboratorij i učionice. Opsežni radovi provest će se u sklopu projekta Znanstveno-inovacijski park Koprivnica za koji su osigurana sredstva u sklopu ITU mehanizma.

Kako doznajemo u koprivničkoj Gradskoj upravi, krajem ovog ili početkom idućeg tjedna očekuje se potpisivanje ugovora za rekonstrukciju spomenutih zgrada.

– Velika je to investicija vrijedna otprilike 4,7 milijuna eura. S izvođačem radova su već uspostavljeni kontakti, slijedi projektiranje za rekonstrukciju ta dva objekta. Investicija je to na kojoj ćemo raditi idućih godinu i pol – objasnili su.

Slušaj uživo
zatvori