Subota, 20. srpnja 2024.

FOTO Poljoprivrednim proizvođačima na Gradskoj tržnici uručeni certifikati, prodavačica Đurđa: Nova tržnica privući će više ljudi

Na Gradskoj tržnici Koprivnica danas se održala podjela certifikata u sklopu projekta “Certificirana seljačka tržnica” za 2024. godinu.

Gradska tržnica Koprivnica u suradnji s Gradom Koprivnicom i Udrugom hrvatskih tržnica već jedanaestu godinu provodi projekt Certificirane seljačke tržnice.

Prisutnima se uvodno obratila predsjednica Uprave koprivničkog Komunalac Nataša Tetec koja je rekla da se ovim projektom želi očuvati i potaknuti tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština.

– Započeli smo 2013. godine kada je certifikate dobilo 26 poljoprivrednih proizvođača, a ove godine imamo vas 59 koji ste dali zahtjeve i koji ste zadovoljili sve uvjete da možete dobiti certifikat i nosite oznaku Proizvodi hrvatskog seljaka – rekla je Tetec i dodala da se kupcima garantira kvaliteta domaćih proizvoda.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Građani Koprivnice dobro su upoznati da svi naši certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi stolovi posebno označeni. Tu su žute majice, zelene pregače i certifikat. Ja vam u svoje ime, u ime cijele Uprave Komunalca i Udruge hrvatskih tržnica čestitam na dobivenim certifikatima i želim puno uspjeha u daljnjem radu – ističe.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž čestitala je na još jednom uspješnom certificiranju i osvrnula se na projekt nove gradske tržnice i knjižnice.

– Dobit ćemo jedan prostor koji će biti i grijan i hlađen, u kojem će vam biti lijepo i ugodno raditi, u kojem ćete, nadamo se, imati veći promet od ovog kojeg sada imate i koji će pružiti i građanima Koprivnice i svim kupcima koji dolaze, ali i vama, puno kvalitetnije i bolje uvjete – rekla je Ostriž.

Samim time što će na samoj gradskoj tržnici biti smještena i knjižnica unutar polivalentnog centra, Ostriž smatra kako će okupljati jako puno ljudi i da će tijekom cijelog dana biti otvoreno.

Snimio Tomislav Matijašić.

– To će nam, ja mislim, otvoriti i brojne druge mogućnosti da kroz cijeli tjedan u popodnevnim satima organiziramo različite stvari. Naša je želja da vam uspijemo osmisliti i osigurati neki model povećane prodaje u popodnevnim satima. Brige nema, tržnica neće stati ni jedan dan s radom. To je bio uvjet našeg natječaja, da projektanti osmisle način kako će napraviti novu bez da vi ijedan dan budete iseljeni s vaših klupa i s vaših mjesta – govori.

Đurđa Potočnjak iz Koprivnice godinama dolazi na tržnicu kako bi prodavala šljive, povrće i cvijeće.

– Imam kupce koji su zadovoljni i koji mi se vraćaju svake godine jer vide da je proizvod koji donesete uredan i nije šprican – ponosno je rekla.

Snimio Tomislav Matijašić.

Iako kaže da je kupaca na tržnici manje, a cijene pojedinih proizvoda previsoke, Đurđa smatra kako će nova tržnica privući više ljudi.

– Bitan je svakodnevan “muving”, a izgradnjom knjižnice uz tržnicu, više nećemo biti toliko izolirani – zaključuje Đurđa.

zatvori