Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Plesači koprivničkog Joy&Movementa osvojili medalje na Croatia Dance Internationalu

Članovi koprivničkog Joy&Movement studija nastupili su na plesnom natjecanju Croatia Dance International u Varaždinu sa 69 plesačica i jednim plesačem, u dobi od 6 do 14 godina, gdje su osvojili pet zlata i jedno srebro.

Natjecanje je okupilo brojne talentirane plesne skupine iz cijele Hrvatske koje su izvele 65 koreografija.

Joy&Movement studio osvojio je sa svojih pet koreografija isto toliko prvih mjesta za najbolje izvedbe u disciplinama contamporary/suvremeni ples i disciplini open te jedno drugo mjesto u plesnoj disciplini contamporary/suvremeni ples sa solo koreografijom.

Na proglašenju devet ukupno najboljih koreografija od 65, osvojili su peto mjesto s koreografijom koja je netom prije osvojila zlato u svojoj disciplini.

– Tema naših koreografija bile su promoviranja nenasilja među vršnjacima, a plesne točke su kreativnim pristupom i snažnim porukama doprinijele podizanju svijesti o važnosti mirnog suživota i poštivanja osnovnih ljudskih prava. Sretni smo i ponosni jer smo uspjeli na ovako važnom događaju doprinijeti širenju svijesti o važnosti nenasilja kroz umjetnost plesa – kazala nam je Jelena Matijaško, voditeljica plesnih tehnika Joy&Movement studija.

Cilj natjecanja bio je povezivanje plesnih organizacija različitih stilova te promicanje plesa kao umjetničkog oblika na lokalnoj i međunarodnoj razini, kao i poticanje društvene socijalnosti djece i odraslih uz promoviranje zdravog načina života.

Foto: Ivan Mandić

Ustupio Joy&Movement studio
zatvori