Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO: NEMČIĆI PROSLAVILI SVOJ DAN Sočev: Dokaz da smo izuzetno kvalitetna škola su tek pristigli rezultati nacionalnih ispita

Prva osnovna kako je Koprivničanci vole zvati danas je proslavila svoj dan.

Svečanim programom u dvorani Domoljub obilježen je Dan koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Na početku programa sve okupljene pozdravio je ravnatelj škole Darko Sočev.

– Protekle školske godine uz podršku Grada Koprivnice uveli smo produženi boravak za šezdesetak učenika nižih razreda matične škole. To je omogućilo roditeljima da budu sigurni da njihova djeca kvalitetno provode vrijeme, u igri sa svojim vršnjacima te da rješavaju domaću zadaću. Uredili smo i pet dodanih učionica što nam je omogućilo da svi viši razredi pohađaju nastavu samo ujutro. Siguran sam da ove značajne promjene pomažu našim učenicima u postizanju još boljih rezultata u učenju, a to je posebno vidljivo u značajnim uspjesima koji su postignuti u raznim natjecanjima – istaknuo je ravnatelj.

>> FOTO Prekrasne kombinacije i nasmijana lica na proslavi rođendana ‘Prve osnovne’ , evo tko je sve došao

Ravnatelj se dotaknuo i aktivnosti na koje su kao škola jako ponosni.

– Svaki uspjeh naših učenika na bilo kojoj razini izuzetno nas raduje. Imamo tako najbolje šahiste u državi, školski zbor ove je godine osvojio srebrnu plaketu, iz matematike i geografije imamo trećeplasirane učenike na državnoj razini. Robotičari su nam se plasirali na Europsko prvenstvo i još mnogo toga se događalo u našoj školi. Dokaz da smo izuzetno kvalitetna škola su tek pristigli rezultati nacionalnih ispita. Naime, iz svih ispitnih predmeta ANG-ovci su znali više od državnog prosjeka, a iz pet od osam predmeta daleko smo bolji od ostalih škola – govori.

Mali i veliki Nemčići novog ravnatelja dobili su 2022. godina, a od tada pa sve do danas promijenilo se puno toga. Jedna od većih promjena je već spomenuti produženi boravak.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Imamo produženi boravak i predmetna nastava nam je u jednoj smjeni. Pokušavamo privoljeti što više učenika na izvannastavne aktivnosti i potaknuti ih na što više kretanja. Pojačali smo suradnju sa svim koprivničkim školama, imali smo tako nedavno Dan sporta svi zajedno. Odlično surađujemo s našim osnivačem Gradom Koprivnicom i trudimo se stvoriti što bolje uvjete za učenike. Osobno sa svim svojim kolegama, kako učiteljima, a tako i djelatnicima škole nastojim stvoriti radno okruženje u kojem će ljudi sve svoje obveze obavljati s minimum stresa i smatrati svoj radni kolektiv ne samo mjesto rada, već mjesto gdje se okupljaju prijatelji. Mislim da u takvom ambijentu svi možemo postići najbolje rezultate – kazao je Sočev.

Osvrnuo se kako djeca uvođenjem jedne smjene imaju puno više vremena za obiteljska druženja, ali i za izvanškolske aktivnosti.

– Dogradnjom OŠ Braća Radić dobili bi još učionica i u razmaku do dvije godine mogli bi imati jednosmjensku nastavu za sve učenike naše škole – dodaje.

Planova za dalje ima, a u suradnji s Gradom za sljedeću godinu žele opremiti učionicu budućnosti.

– Nastojimo planirati izvannastavne aktivnosti i umnožiti Erasmus aktivnosti učitelja i učenika. U dogledno vrijeme planira se značajno uređenje parka kod škole i uređenje učionice na otvorenom – zaključuje ravnatelj.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo kako se svim gostima obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su čestitali Dan škole svim učenicima i djelatnicima škole te im poželjeli puno sreće u nastavku školovanja.

Djelić slavljeničke atmosfere iz Domoljuba donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

Slušaj uživo
zatvori