Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

FOTO Najuspješnijim učenicima i mentorima đurđevačkih škola gradonačelnik Janči uručio prigodne poklone

U Domu kulture u Đurđevcu organizirano je tradicionalno nagrađivanje učenika i mentora koji su postigli izvrsne rezultate na natjecanjima u protekloj školskoj godini.

Okupljene učenike i mentore uvodno je pozdravio đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te im čestitao na postignutim rezultatima na natjecanjima.

Foto: Božidar Kovač

– Ovdje su najbolji od najboljih, odnosno oni koji su se najviše trudili. Iz godine i godinu se povećava taj broj i vidi se da vam je stalo do rada, rezultata i svega onog ostalog što s time dolazi. Da bi se mala zajednica razvijala bitno je da svi sudjeluju i da daju više od sebe nego što su plaćeni, a ovaj današnji prijam i nagrade su mali znak pažnje za sve one koji se tijekom cijelog svog radnog vijeka dodatno trude da bi djeci omogućili najbolji start u njihovo profesionalno bavljenje poslom – kazao je Janči.

Uime mentora i učenika Osnovne škole Đurđevac kratak govor održao je učitelj Nikola Mihočka koji je naglasio kako je ponosan na kolektiv škole koja je jedna od najboljih u Koprivničko-križevačkoj županiji što pokazuju i postignuti rezultati. Ispred mentora Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva obratio se profesor Zdravko Seleš koji je naglasio kako je ponosan što mogu biti mentori učenicima na njihovim uspjesima.

Mentor Tihomir Robotić obratio se ispred Strukovne škole Đurđevac te zahvalio Gradu na tome što prepoznaje i nagrađuje rad, trud i uspjeh učenika i njihovih mentora.

Foto: Božidar Kovač

– Strukovna škola sa svojim partnerima iz osnovne škole i gimnazije te Sveučilištem Sjever svesrdno radi na tome da Đurđevac postane mjesto znanja, grad gospodarskog napretka i inovacija te ugodno mjesto za život svima – naglasio je Robotić.

Ispred učenika đurđevačkih škola obratili su se i gromoglasnim pljeskom dočekani učenica osnovne škole Paola Šestak, učenik strukovne škole  Antonio Kolar, a potom i učenik gimnazije David Kuzmić.

Foto: Božidar Kovač

– Mentori su važni i često su glavni pokretač koji učenike uvuku u vrtlog natjecanja, svi su oni doprinijeli ovim uspjesima zbog kojih smo danas ovdje – zaključio je David.

Ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović kazao je kako veseli što rezultati đurđevačkih učenika počinju već od osnovne škole.

Foto: Božidar Kovač

– Izrazito smo ponosni što u osnovnoj školi započinjemo sustavni ciklus natjecanja s učenicima koje strukovna škola i gimnazija nadograđuju pa vjerujem da ćemo čuti za rektorove nagrade od vas nazočnih. Veseli me što rezultati započinju u Osnovnoj školi Đurđevac – istaknuo je.

Nakon svečanog dijela i prigodnog programa gradonačelnik Janči je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone.

Tekst pripremila Martina Sabađija Buđak.

zatvori