Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnički Oldtimeri i gosti iz susjednih zemalja održali 18. Festival biciklističke rekreacije

Biciklisti Old timer kluba Biciklin održali su 18. Festival biciklističke rekreacije u Koprivnici, a priključili su im se i gosti iz Slovenije i Mađarske.

Stotinjak članova, simpatizera i ljubitelja “gospodske” vožnje okupilo se na Zrinskom trgu i tradicionalnom vožnjom obilježilo Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice. Nakon druženja s građanima, krenuli su prema Podravkinom muzeju prehrane, koji su i razgledali, te odbiciklirali do Peteranca gdje će se do kraja dana družiti i provesti vrijeme u biciklističkim igrama.

Snimio Goran Generalić

– Cilj okupljanja je, kratko rečeno, druženje, rekreacija i promocija biciklizma, a manifestacijom obilježavamo i gradski Dan bicikala, po kojima smo poznati – rekla nam je tajnica kluba Maja Ištvan Krapinec te istaknula kako ovoga puta imaju goste iz Mađarske i Slovenije koji će se voziti na vlastitim oldtimerima. Neki od njih stigli su s atraktivnim velocipedima, prepoznatljivima po velikom prednjem kotaču.

Predsjednik kluba Željko Šestak podsjetio je kako u Mađarskoj u Nagykaniszi postoji muzej posvećen biciklu te kako bi valjalo o istome razmišljati i u Koprivnici.

Snimio Goran Generalić
Slušaj uživo
zatvori