Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Igralište u Goričkoj još nije došlo na red za košnju, u Rečkom Polju razbacan glomazni otpad, a na onom u Reki smeće

Na području grada Koprivnice i prigradskih naselja smjestila su se ukupno 43 dječja igrališta.

Lijepo vrijeme već nam je tu, bliži se i kraj nastavne godine, svi stručnjaci upozoravaju da bi djeca što više trebala provoditi vani, na svježem zraku i u druženju s prijateljima, a ne u virtualnom svijetu zalijepljeni za razno razne ekrane. Stoga se i naša ekipa uputila na nekoliko lokacija kako bismo provjerili u kakvom su stanju dječja igrališta, odnosno jesu li sigurna za igru naših malih sugrađana.

Bili smo tako na Lenišću kod šparnih hiža, na Trgu kralja Zvonimira, u Goričkoj ulici, na Zelenjaku na Taraščicama, u Reki i u Rečkom Polju. Iako je prije nekoliko dana igralište na Lenišću bilo nepokošeno, naša ekipa u srijedu je zatekla zapravo lijep prizor – uredno i pokošeno i kao takvo spremno za mališane. No, ono u Goričkoj još uvijek nije došlo na red za košnju, a u Reki i Rečkom polju situacija je bila najgora – pronašli smo čak i stvari koje bi se bez problema mogle svrstati u glomazni otpad.

Zanimalo nas je stoga koliko često djelatnici koprivničkog Komunalca, koji je zadužen za održavanje dječjih igrališta, izlaze na teren i saniraju štetu.

– Obilazak dječjih igrališta obavljamo dva puta mjesečno pri čemu imamo jedan redovni i jedan kontrolni obilazak nakon obavljenih radova. Nakon obilaska dječjih igrališta i utvrđivanja kvarova ili dotrajalosti nekog igrala odmah se pristupa popravcima ili zamjenama igrala – poručili su iz Komunalca.

Dodali su da prilikom dojave građana odmah kontaktiraju izvođača radova koji je zadužen za popravke, izradu i postavljanje igrala.

– Šteta, odnosno kvarovi se otklanjaju u što kraćem roku, a do trenutka popravka obilježimo da igralo nije sigurno za igru i ogradimo ga trakom – napomenuli su.

Za kraj su istaknuli da je troškovnikom za održavanje javnih površina na području grada Koprivnice za popravke dječjih igrala i održavanje dječjih igrališta predviđena svota od 10.800 eura bez PDV-a.

Slušaj uživo
zatvori