Četvrtak, 25. srpnja 2024.

FOTO Gradonačelnik ugostio europsku viceprvakinju u hrvanju Laru Blažeković

Prije otprilike mjesec dana, mlada koprivnička hrvačica Podravke Lara Blažeković, na Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojila je srebrnu medalju braneći boje hrvatske reprezentacije.

Titulu viceprvakinje stekla je u kategoriji djevojčica uzrasta U-15, a povodom ovog povijesnog uspjeha za koprivničko hrvanje, ugostio ju je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Sada se vidi koliko se isplati dugogodišnji plan i rad s mlađim kategorijama u Hrvačkom klubu Podravka. Ovo može biti pravi primjer i za ostale “manje” popularne sportove kako se postižu vrhunski rezultati. Sjajni rezultati u mlađim kategorijama garancija su svijetle sportske budućnosti koprivničkog sporta i Grad Koprivnica će zasigurno stajati uz mlade sportašice i sportaše – rekao je Jakšić.

Nakon upućenih čestitki na ovom iznimnom rezultatu, gradonačelnika Jakšića zanimali su daljnjii Larini planovi.

– Kroz nekoliko tjedana očekuje me još jedno Europsko prvenstvo u Novom Sadu, zatim Svjetsko prvenstvo u Ammanu u Jordanu, Balkansko prvenstvo u Skopju, a u rujnu i listopadu idem na Gimnazijadu u Bahrein – kazala je Lara te skromno izjavila kako od ovih natjecanja očekuje stjecanje potrebnog iskustva.

Dodajmo da Lara uz vrhunske sportske rezultate nije zapostavila školske obaveze. Naime, odlična je učenica te dobitnica nagrade Ponos škole Osnovne škole Podolice i nagrade Učenica generacije.

Spomenimo da su na prijamu uz Laru bili i njezin trener Ivan Lončarić, otac i tajnik Hrvačkog kluba Podravka Vedran Blažeković i predsjednik Hrvačkog kluba Podravka Darko Tetec.

zatvori