Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Festival sportske rekreacije na Šoderici okupio brojne zaljubljenike u sport

Na jezeru Šoderica održan je 6. Festival sportske rekreacije Šoderica 2024.

Ovaj događaj organiziran je u suradnji Saveza sportske rekreacije Koprivničko-križevačke županije Sport za sve i udruge za sportsku rekreaciju Grada Koprivnice Sport za sve te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Općine Legrad.

Uvodnu dobrodošlicu svim natjecateljima poželio je predsjednik Udruge Slavko Dedi koji je ujedno i prezentirao pravila za pojedine sportske discipline.

Sudionici sportske rekreacije natječu se u visećoj kuglani, pikadu i kartanju bele, dok oni s malo više kondicije pješače rekreativnu rutu u disciplini nordijskog hodanja.

Saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić u prigodnom se govoru zahvalio udruzi i svim njihovim suradnicama i suradnicima na lijepoj organizaciji.

– Ovo je stvarno jedinstveni događaj koji pokazuje kako se brine o našim dragim umirovljenicima. Nadam se da ćete uživati, ne samo danas već i u danima koji su pred vama, želim vam puno sreće i uspjeha na sportskim borilištima te prije svega puno zdravlja i veće mirovine – poručio je okupljenima Jakšić.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić obratio se uime Koprivničko-križevačke županije.

– Lijepo vas je sve vidjeti nasmijane što znači da ste spremni za današnje izazove, želim vam dobro druženje i neka pobijede najbolji – kazao je Ljubić.

Otvorenju događaja prisustvovala je i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Festival sportske rekreacije osmišljen je u svrhu promocije jezera Šoderica i prirodnih ljepota našeg kraja, sporta i usvajanja zdravih navika, posebno za populaciju treće životne dobi.

zatvori