Četvrtak, 27. lipnja 2024.

FOTO: DAN OPĆINE Načelnik Vrabelj: Pred nama je još jedna povijesna godina, gradit ćemo novu školu

Nakon svečanog otvorenja novog dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu, proslava Dana općine nastavljena je svečanom sjednicom.

Na svečanost su stigli mnogi gosti među kojima i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Tomislav Golubić, koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnici općina te predstavnici raznih udruga i društava.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj uvodno je istaknuo kako je prošla još jedna godina, a što se sve radilo prikazano je u kratkom video uratku.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ipak, načelnik je kao najznačajnije izdvojio današnje otvorenje novog dječjeg vrtića.

>> FOTO U Koprivničkom Ivancu otvoren novi vrtić, Vrabelj: Riješili smo problematiku smještajnih kapaciteta

– Ovo je povijesni događaj – prošle godine u ovo vrijeme imali smo potpisivanje ugovora za izgradnju novog vrtića, a danas je otvoren i konačno smo riješili problematiku smještaja djece. Ako nema ljudi, ništa nam ne znače ni vrtići, ni škole, ni ceste, jer ako nema društvenog života, nema ničega. Radili smo na tome da animiramo ljude da izađu i da se druže jer to je bit svega. Naravno, treba i raditi, a mi smo to u posljednje tri godine pokazali, a radno će biti i dalje – kazao je načelnik Vrabelj.

Osvrnuo se i na planove pa je tako istaknuo da je pred njima još jedna povijesna godina.

– Čekamo suglasnost resornog ministarstva za novu školu s dvoranom u Koprivničkom Ivancu. Idejno rješenje gotovo, izvođač je odabran i nadamo se da ćemo iduće godine početi s ostvarenjem ovog sna – istaknuo je Vrabelj i kazao da je pred njima još puno toga poput primjerice asfaltiranja novih kilometara staza.

Uime svih načelnika obratio se načelnik Gole Stjepan Milinković.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Čast je i lagano govoriti o ovoj općini, jer je to općina koja ima svoje vrijednosti, a najveća je upravo briga o najmanjima i posebno vam na tome čestitamo, jer kad ne bi tko imao hodati po našim asfaltiranim cestama, ništa ne bi imalo smisla. Još jedna vrijednost je svakako ljubav prema sredini i zajedništvo, a to se ovdje vidi – napomenuo je Milinković.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren naglasio je da se upravo u ovom mjestu svjedoči razvojnom putu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Imamo zdrav odnos prema svim našim jedinicama lokalne samouprave, a bitno je zapravo to koliko tko želi koristiti mogućnost da zajedno radimo na dobrobiti realizirajući projekte. Detaljima života u općini posvećeno je puno vremena, strasti i emocija. Imamo još puno toga za reći i okrenuti se prema naprijed i to pogotovo kroz kapitalan projekt koji svi iščekujemo, a to je izgradnja nove škole sa sportskom dvoranom koja je u našim projektima i planovima. Čekamo suglasnosti, velika je to investicija koju ne možemo sami zaokružiti i moramo pričekati mogućnost financiranja. Potrebno je malo strpljenja i vremena i to je jedan od projekata u godinama koje dolaze – objasnio je župan Koren.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić istaknuo je da Koprivnica i Koprivnički Ivanec imaju jako dobru, korektnu i konstruktivnu suradnju.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Puno je projekata koje smo zajedno ostvarili, a najvažnije je da imamo prijateljski odnos kroz koji možemo razmijeniti kritike i mišljenja kako bi on bio još bolji i išao prema naprijed. Važno je danas spomenuti da je Općina Koprivnički Ivanec ušla u peti stupanj razvijenosti u Republici Hrvatskoj. To jako puno govori o tome koliko ste radili, da ste išli naprijed i realizirali sve što ste si zacrtali imate dobre brojke. To je nešto što se dodjeljuje na temelju jasno mjerljivih brojaka i to je ogroman uspjeh – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Spomenimo da su na kraju svečane sjednice zaslužnim mještanima dodijeljena priznanja.

Dodajmo da će se proslava nastaviti paljenjem krijesa iza društvenog doma u Koprivničkom Ivancu i zabavom uz tamburaški sastav “Fijaker”.

zatvori