Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO: BRAVO! Ema Kresonja četvrta na HIPPO Olimpijadi iz engleskog jezika, Ema: Ovo je bilo jedinstveno i nezaboravno iskustvo

Lijepe nam vijesti stižu iz koprivničke gimnazije.

Krajem svibnja u Italiji je održana HIPPO Olimpijada iz engleskog jezika. Boje naše Koprivnice, ali i Gimnazije Fran Galović branila je učenica 2.a razreda Ema Kresonja.

Ema se je natjecala u kategoriji HIPPO 4 što odgovara B1 razini znanja te je osvojila sjajno četvrto mjesto.

U slobodno vrijeme natjecatelji su se družili i sudjelovali u raznim aktivnostima, a Emi će svakako ovo iskustvo ostati u lijepom sjećanju.

– Ovo je bilo jedinstveno, nezaboravno iskustvo. Bilo je tridesetak pitanja iz uporabe jezika i križaljka što znači da sve ovisi o tome koliko se riječi možeš sjetiti u kratkom vremenu. Mislim da bi se bolje procijenilo znanje da je još bilo čitanje s razumijevanjem i pisanje, ali možda druge godine. Tijekom boravka u Jesolu upoznala sam mnoštvo prekrasnih mladih ljudi te saznala zanimljivosti o njihovim zemljama i kulturi. Osim toga, bilo je lijepo prošetati pješčanom plažom prepunom školjaka. Ovo je za mene bilo najbolje putovanje u životu i zahvalna sam što mi se pružila takva prilika. Svima preporučujem da sudjeluju u HIPPO natjecanju – rekla je Ema za školski portal FRANzine.

Slušaj uživo
zatvori