Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

DVD Veliki Otok slavi velikih 90 godina djelovanja i tim povodom poziva vas na feštu uz Slavonia Band

Mjesto Veliki Otok nalazi se u Općini Legrad na samom rubu Koprivničko-križevačke županije. Dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano je davne 1934. godine i danas broji 69 članova.

Veliki trud ulaže se u razvitak lokalne sredine i vatrogastva. Društvo je zabilježilo značajne uspjehe u radu, a jedan od njih je muška i ženska natjecateljska ekipa. Muška A natjecateljska ekipa tri je puta sudjelovala na državnom natjecanju, a ženska A ekipa jedanput. Također, velika se pažnja posvećuje edukaciji i usavršavanju vatrogasaca pa tako društvo trenutno ima šest ispitanih vatrogasaca, jednog vatrogasaca I. klase, jednog dočasnika, tri dočasnika I. klase, devet časnika I. klase i jednog počasnog vatrogasnog časnika, čime se daje veći stupanj profesionalnosti. Kroz godine unaprjeđuje se vatrogastvo kako na preventivnoj bazi tako i samim sudjelovanjem u različitim zadaćama koje su stavljene pred društvo.

Slavonia Band / Izvor: Slavonia Band, Facebook

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Otok ove godine slavi velikih 90 godina djelovanja, a sama će se proslava održati ove subote, 8. lipnja i sastoji se od Svečane proslave kroz koju ćemo odati počast začetnicima i svim članovima DVD-a koji održavaju vatrogastvo živim i ne daju mu da padne u zaborav. Želja je da se obljetnica obilježi na što svečaniji način i da je posvetimo svima koji su kroz godine bili spremni žrtvovati svoj život, vrijeme i sredstva za dobrobit onima kojima je pomoć potrebita kako u mjestu tako i šire.

Istoga dana, u subotu, od 20 sati održat će velika fešta u šatoru ispred Vatrogasnog doma u Velikom Otoku uz Slavonia Band.

Dođite i proveselite se s nama.

 

 

 

Slušaj uživo
zatvori