Subota, 27. srpnja 2024.

DOZNAJEMO Napuštene garaže u kojima se okuplja ‘ekipa’ uskoro idu u rušenje, vlasnik: Čekamo novi GUP da počnemo s gradnjom hotela

Red napuštenih garaža, pored isto tako napuštene i zapuštene bivše zgrade Glasa Podravine u Gupčevoj u užem centru Koprivnice, postaje sve veći problem okolnim stanovnicima. Kako doznaje Drava.info, uskoro će biti srušene.

Građani koji žive u tom kvartu primijetili su da je u “napuštenim” garažama nekadašnje vile Lendvaj zapravo vrlo živo.

– U garaže se kroz razvaljena vrata ulazi i izlazi, svašta se čuje, a unutra ima svega, od nekih stvari da vam se i želudac okrene – prepričava nam susjed iz obližnje kuće koji je navodno nedavno i provirio u unutrašnjost tog rugla, poteknut smradom koji se širio.

Doznali smo kako ni zaposlenicima Domoljuba, koji je doslovce nekoliko metara od garaža, nije ugodno onuda prolaziti, pogotovo dok vide evidentno pijane koji se tamo okupljaju u večernjim satima.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ponekad je neugodno jer ne znate što je kome u glavi, a smrad po fekalijama zna biti nesnosan – rekla nam je zaposlenica koja je htjela ostati anonimna.

Treba reći i kako je cijeli napušteni komples zgrade s garažama odmah do Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski te autobusne stanice na kojoj djeca čekaju prijevoz, a toga su i više nego svjesni u Gradu.

Grad samo može nazvati policiju

Gradskoj upravi u ovom slučaju vezane su ruke. Prema onoj poznatoj kako je privatno vlasništvo nepovredivo bez obzira u kakvom se stanju nalazi, komunalni redari nemaju pravo ulaska na tuđi posjed.

– Nazvat ćemo policiju pa nek oni urgiraju ili izađu na teren. Naš komunalni redar može prijepodne izaći, ali tada sigurno neće nikoga zateći. Policija je ta koja bi trebala u večernjim satima poslati ophodnju, pogotovo zato jer je u blizini škola i Gradski park – rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada Mario Perković.

Vlasnik: Garaže uskoro rušimo!

Podsjetimo, zgrada u čijem sklopu se nalaze sporne garaže bila je u vlasništvu Glasa Podravine, a pod vodstvom ondašnje direktorice Tihane Hleb prodana je za 3,5 milijuna kuna (oko 465.000 eura) poduzeću Instal promet Kanižaj iz Čakovca, čiji vlasnik je poduzetnik Duško Kanižaj.

Snimio Tomislav Matijašić.

Prije dvije godine, Kanižaj je najavio temeljitu obnovu povijesne zgrade i nove sadržaje, no do danas radovi nisu započeli.

– Cijelo vrijeme čekamo da Gradska uprava donese izmjene Generalnog urbanističkog plana kako bismo mogli početi s radovima, točnije rekonstrukcijom i proširenjem zgrade od koje planiramo napraviti hotel. Sve projekte imamo gotove i nadamo se s radovima početi do kraja ove godine. Što se tiče garaža, uskoro ćemo ih srušiti – otkrio nam je Kanižaj te dodao kako je nakon naše dojave da mu se po garažama kreću sumnjive osobe i sam ponovno obavijestio policiju.

Policija

Policijsku upravu koprivničko-križevačku nismo kontaktirali, no možemo pretpostaviti kako će postupiti po prijavi vlasnika, obaviti nadzor te ga izvijestiti o otkrivenom. Dodajmo kako zbog istrage koja je slijedom prijave po svemu sudeći pokrenuta, nismo u mogućnosti fotografirati unutrašnjost spornih i privatnih garaža, iako smo o toj namjeri obavijestili vlasnika, već donosimo ono što smo uspjeli uhvatiti “izvana”.

 

zatvori