Subota, 27. srpnja 2024.

[2. ŽNL] TKO ĆE BITI PRVAK? Rumek: Naslov bi nam bio vjetar u leđa; Lončarić: Nadamo se pobjedi u gostima, no Podravec odlučuje o ishodu sezone

Velika završnica Druge županijske nogometne lige očekuje nas u nedjelju.

Susreti posljednjeg 26. kola igraju se u 17 sati diljem Koprivničko-križevačke županije, a najviše pažnje plijenit će utakmice u Torčecu i Sokolovcu gdje će se okončati neizvjesna utrka za naslov prvaka. Naime, na svom terenu u Torčecu vodeći Podravec će dočekati trećeplasirani Prekodravac i bit će to završni derbi ove sezone, dok će Omladinac koji na drugom mjestu ima svega bod manje od Podravca put Sokolovca gdje će u ulozi favorita zaigrati sa Sokolom koji je 11. na tablici.

Torčancima bod prednosti nad Herešinčanima uoči zadnjeg kola itekako puno znači i upravo bi taj bod mogao biti presudan za osvajanje naslova, no ništa još nije gotovo, a nogometaši Podravca nikako ne smiju podcijeniti kvalitetu Prekodravca koji u Torčec sigurno neće doći na izlet. Predsjednica Podravca Ana Rumek također nam je potvrdila kako je riječ o derbiju u koji treba ući s oprezom, no pobjeda se svakako očekuje, kao i velika proslava naslova.

– Igrat ćemo derbi derbija, a meni osobno bi bilo drago da budemo prvi jer ove godine slavimo 75 godina postojanja kluba i u kolovozu spremamo veće obilježavanje, no i Omladinac ove godine slavi 60 godina pa bi i njima bilo drago. Bit će tako da će bolji pobijediti. Naslov bi nam bio vjetar u leđa i okosnica svega pa da s prvog mjesta odemo u viši rang, a onda ćemo se dalje boriti. Želim da imamo naše mlade dečke, a s time se slažu i ostali iz kluba i vidjet ćemo u kojem će to smjeru ići – istaknula je Rumek.

Pobjedi u gostima nadaju se nogometaši Omladinca, no Podravec odlučuje o ishodu sezone, rekao nam je predsjednik Omladinca Renato Lončarić.

– Mi moramo čekati rezultate Podravca i nadamo se našoj pobjedi u gostima, a kako će biti u Torčecu to ovisi o Podravcu, oni odlučuju sezonu. Mi ćemo dati sve od sebe. Ne bismo imali ništa protiv da osvojimo ligu, to bi nam bio lijep završetak priče s obzirom na to da ove godine slavimo 60 godina kluba. Ako bude, bude, a ako ne, što je tu je, nažalost. Sezonom smo zadovoljni – poručio je Lončarić.

Spomenimo još da će u ostalim susretima posljednjeg kola Gošk u Gotalovu dočekati bregovsku Mladost, Mičetinac će biti mjesto susreta istoimenog domaćina i Viktorije, u Podravskim Sesvetama snage će odmjeriti Drava i Reka, Gornja Rijeka bit će domaćin novovirovskom Graničaru, a Čvrstec će kod kuće zaigrati protiv sigečke Mladosti.


Raspored igranja 26. kola Druge županijske nogometne lige:

09.06.2024 17:00 Sokolovac NK Sokol – NK Omladinac
09.06.2024 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Mladost Bregi
09.06.2024 17:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Viktorija
09.06.2024 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Graničar (NV)
09.06.2024 17:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Reka
09.06.2024 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Mladost Sigetec
09.06.2024 17:00 Torčec NK Podravec – NK Prekodravac

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori