Srijeda, 15. svibnja 2024.

Započela Hodnja hrvatskih branitelja Ivanec-Vukovar 2024. u spomen na sve poginule

Hodnja Ivanec-Vukovar sastoji se od 10 etapa ukupne duljine oko 300 kilometara, od Ivanca na zapadu sve do Vukovara na istoku.

Svečanim ispraćajem hodača, točnije 2. svibnja u Ivancu je u organizaciji UDVDR ogranak Ivanec i HVIDR Ivanec započela Hodnja tijekom koje će hrvatski branitelji Marijan i Slavko Martan propješačiti oko 300 kilometara do krajnjeg odredišta u Vukovaru.

– Ideja za ovo putovanje je duga, kao i pripreme za njega, a razlog je želja da se oda počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec. To je moj zavjet kojega sam odlučio ispuniti i hvala svima koji su pomogli da se to ostvari – rekao je Marijan.

Hodači će propješačiti kroz pet naših županija dok će kroz Koprivničko-križevačku županiju hodati oko 60 kilometara, dana 3.i 4. svibnja.

Organizator, UDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije uz ogranke Koprivnica, Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Virje, Kalinovac i Kloštar Podravski uz potporu ostalih braniteljskih udruga osigurat će za branitelje hodače okrjepu i noćenja.

Pozivaju se svi hrvatski branitelji da trećeg i četvrtog svibnja svojom nazočnošću dočekaju, pozdrave i pruže potporu hrvatskim hodačima braniteljima na putu kroz  Koprivničko-križevačku županiju.

 

Izvor: eivanec.com / Foto: Zdenko Horvat (UDVDR Ogranak Ivanec)
Izvor: eivanec.com / Foto: Zdenko Horvat (UDVDR Ogranak Ivanec)
Izvor: eivanec.com / Foto: Zdenko Horvat (UDVDR Ogranak Ivanec)

Pripremio Davor Premec.

 

 

zatvori