Srijeda, 15. svibnja 2024.

Vječno pijanom traktoristu policija oduzela vozilo, sud mu ga vratio

Pune ruke posla tijekom vikenda imali su policijski službenici i dežurni suci na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici.

Na Prekršajni odjel jučer je doveden 28-godišnji vozač koji je u 2.40 sati u Koprivnici na Trgu mladosti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Kažnjen je s 1320 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije jedan mjesec.

Istoga dana na sud je doveden i 33-godišnji vozač koji je subotu, 4. svibnja u 21.20 sati u Molvama u Ulici Mihovila Pavleka Miškine upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,88 promila.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet traktor kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – javili su iz policije.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 30 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 1350 eura. Sud je odlučio da se oduzeto vozilo ipak vrati vlasniku.

zatvori