Petak, 28. lipnja 2024.

UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever otvara vrata uspješnih karijera svojim studentima

Počeo je UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever, jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice, a u Sveučilišnom centru Koprivnica ne propustite zanimljiv program.

Ovogodišnje izdanje Tjedna karijera okuplja rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice koji studentima Sveučilišta Sjever predstavljaju svoje poslovanje kao i prilike koje im pružaju.

UNIN Connect Week otvoren je ovog ponedjeljka u Sveučilišnom centru Varaždin gdje su nazočili brojni uzvanici, među kojima je bio ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te brojni drugi.

Nakon tri dana tjedna karijera u Varaždinu, zanimljivih panela i predavanja, u četvrtak i petak se program odvija u Sveučilišnom centru Koprivnica kada za studente, srednjoškolce i sve ostale goste Sjever priprema bogat i zanimljiv program.

U četvrtak, 16. svibnja studenti će imati izvrsnu priliku dobiti povratnu informaciju o svom portfoliju na “Portfolio reviews” i to od najboljih stručnjaka. Portfolio recenzije su strukturirane sesije u svijetu dizajna na kojima dizajneri (u ovom slučaju studenti) prezentiraju svoj rad kako bi dobili konstruktivne povratne informacije, smjernice i kritike od iskusnih profesionalaca ili kolega iz industrije. Ove godine dovodimo stručnjake iz područja dizajna, digitalnog marketinga, fotografije, videa i 3Da. Pa će tako studentima svoje osvrte davati Davor Bruketa, kreativni direktor u Bruketa&Žinić&Grey, freelance dizajnerica Lana Grahek, predsjednik HDD-a dizajner Sven Sorić, fotografi Boris Kovačev i Patrik Macek te dizajneri iz agencije 404, kreativni direktor Matko Bunić i lead dizajner Dario Dević koji će održati i radionicu “AI alati u dizajn procesu”.

Istog dana imat ćemo priliku čuti iskustva nekadašnjih studenata Sveučilišta Sjever na panelu “Karijera nakon Sjever” kojeg će moderirati Ivan Vukušić.

Zadnjeg dana UNIN Connect Weeka održat će se promocija knjige “Cico – tak imam te rad” koju će predstaviti autori Mladen Miletić i Tomislav Dasović, a o knjizi će više reći i urednik Žarko Ivković te poseban gost Niko Kranjčar.

Tjedan karijera završit će panel raspravom „Razvoj RH u svjetlu europskog zelenog plana“ na kojoj će sudjelovati članica Uprave Komunalca d.o.o. Dubravka Horvat, direktorica ESG Competence Centra u PBZ-u Nataša Mlakar i Irena Ivanković, voditeljica tima za održivi razvoj u sektoru Poslovne održivosti i zelene transformacije u Podravki. Panel će moderirati Matija Lovrec, a bit će tu i dva zanimljiva predavanja.

Uz generalno pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, Varaždinske županije i Hrvatske poštanske banke, tu su i brojne tvrtke i ustanove iz regije, ali i šire -BHS CORRUGATED STROJEVI, Fina, Carnet, Hamag Bicro, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Jedinstvo Krapina, Končar, Telur, Odašiljači i veze, King ICT, Calzedonia Digital, Safu, Ducati, Čateks, Regea, Bauerfeind, Podravka, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Hrvatska banka za obnovu i razvoj i mnogi drugi partneri koji se u tjedan dana predstavljaju studentima Sveučilišta Sjever.

UNIN Connect Week donosi promjene na tržištu rada u našoj regiji, a svojim bogatim programom studentima osigurava odlične mogućnosti za stjecanje korisnih saznanja, povezivanje s poslodavcima i otvaranje vrata u svijet nakon diplome.

Izvor: Sveučilište Sjever
Izvor: Sveučilište Sjever
zatvori