Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Udruga za terapijsko jahanje “Osmijeh” promjenila ime

Uz provođenje dosadašnjih aktivnosti koje su se prvenstveno odnosile na terapijsko jahanje i školu jahanja za djecu s teškoćama u razvoju, Osmijeh će provoditi i tretmane za njegu i održavanje tijela (emmett, bowen, access bars).

Objasnila je tako predsjednica udruge Petra Čolig Šarić te dodala kako je Udruga promjenila ime u Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje i sportsku rekreaciju. Uz to održavati će se nove igraonice, radionice i kampovi s različitom tematikom te druge edukativne aktivnosti za svu djecu predškolske i školske dobi te mlade, a navodi kako je u tijeku i uspješna provedba trogodišnjeg programa “Jahanjem do osmijeha”.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva zdravstva, grada Koprivnice te općine Peteranec, a temeljna aktivnost je provedba terapisjkog jahanja i škole jahanja za osobe s invaliditetom u kojem sudjeluje 25 korisnika.

– Kroz terapijsko jahanje korisnici programa unaprjeđuju svoje psihofizičko stanje, poboljšavaju tjelesne sposobnosti, ravnotežu, koordinaciju i motoričke vještine. Osim toga, rad sa životinjama pruža emocionalnu podršku i poboljšava socijalne vještine, a terapije se provode na svježem zraku i u prirodi – završila je.

Izvor: Udruga “Osmijeh”

Pripremio Davor Premec.

 

zatvori