Subota, 28. rujna 2024.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Koprivnički Ivanec posjetili Vojvodinu u sklopu Erasmus+ projekta

Učenici i djelatnici Osnovne škole Koprivnički Ivanec sudjelovali su u drugoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta.

Kako navode u školi, projekt CRAFT provodi se u suradnji s još dvije škole iz susjednih zemalja i to s Osnovnom školom Ivan Milutinović iz Subotice u Srbiji te Osnovnom školom Kuzman Josifovski Pitu iz Kičeva u Sjevernoj Makedoniji.

– Učenici su s učiteljima i ravnateljicom boravili u Osnovnoj školi Ivan Milutinović u Subotici te su provodili različite aktivnosti kojima su razvijali ključne kompetencije potrebne za život – ističu.

Također, učenici su tijekom svog boravka posjetili brojne lokacije u Vojvodini, a tamo su upoznali kulturne, društvene, religijske i prirodne znamenitosti.

– Učenici su međusobno suradnički istraživali, jedni druge upoznavali s osobitostima krajeva iz kojih dolaze, a osobito bogata znanja i iskustva učenici i učitelji su stekli na radionicama pripovijedanja o kulturnoj i religijskoj baštini i zaštićenim materijalnim i nematerijalnim dobrima. Aktivnosti su većim dijelom realizirane terenskim radom, dok je dio aktivnosti realiziran u prostorijama škole domaćina – kazali su.

Dodajmo kako su drugom mobilnošću završene planirane fizičke aktivnosti projekta CRAFT, a učvršćene su i postojeće suradnje među školama i djelatnicima.

Izvor: Osnovna škola Koprivnički Ivanec
Slušaj uživo
zatvori