Srijeda, 3. srpnja 2024.

U Općini Rasinja planira se modernizacija nekoliko cesta, projekt aglomeracije još uvijek traje

Natječaj za modernizaciju ceste u Velikim Grabičanima, koja je dugačka četiri i pol kilometra je predan, kroz mjesec dana bi se trebala raspisati javna nabava za izvođača.

Najavio nam je tako jedan od projekata na području općine Rasinja načelnik Danimir Kolman te spomenuo još nekoliko planova u realizaciji.

– Pokušavamo ishoditi građevinsku dozvolu za reciklažno dvorište za koje već imamo planirane projekte i pripremljenu svu potrebnu dokumentaciju, a do šestog lipnja bi se trebali prijaviti na natječaj. Uz to, radimo na geodetskim izmjenama po pitanju ceste Grbaševac-Botinovec za koju imamo gotovu projektnu dokumentaciju te smo u fazi dobivanja građevinske dozvole – rekao je.

Dotaknuo se i projekta aglomeracije koji se odužio te trenutnog održavanja groblja.

– Aglomeracija se odvija relativno sporo, nisu još napravljeni svi priključci, a oštećene prometnice nisu asfaltirane i uređene, međutim imamo čvrsto obećanje kako će do 30. lipnja sve biti gotovo. Što se tiče održavanja, ono ide svojim tokom, asfaltiraju se pješačke staze i ograda oko groblja, a trenutno prikupljamo još sredstava kako bi i to priveli kraju – zaključio je.

 

 

zatvori