Četvrtak, 16. svibnja 2024.

U Đurđevcu i Kalinovcu održana državna završnica u mini košarci za djevojčice

Osnovne škole Đurđevac i Kalinovac bile su domaćin završnog turnira prvenstva Hrvatske 2024. u mini košarci.

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog košarkaškog saveza, ugostile su deset ekipa djevojčica U11 koje su u njihovim školskim sportskim dvoranama odigravale utakmice i natjecale se za pobjedničku titulu.

U Đurđevcu su nastupile mini-košarkašice iz Rovinja, Šibenika, Županje, Zagreba i Virovitice, a u Kalinovcu ekipe iz Crikvenice, Dubrovnika, Oriovca, Zagreba i Ivanovca. Sve su se one srele u subotu u Đurđevcu na službenom otvaranju prvenstva, gdje ih je pozdravio Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca koji je svima poželio dobrodošlicu u Grad Picoka i prenio pozdrave gradonačelnika Hrvoja Jančija.

– Želim da se u našem gradu osjećate domaćinski i da kući ponesete što više lijepih uspomena i sportskih doživljaja. Htio bih spomenuti da naša sportska zajednica broji 25 sportskih udruga i da nam je prvenstveno cilj uključivanje što više djece i mladih u sportske aktivnosti. Više od 400 naše djece uključeno je aktivno u sportske udruge, a organizacije i domaćinstva ovako velikih sportskih događanja potvrđuju Đurđevcu status grada sporta – zaključio je Juričić.

zatvori