Srijeda, 3. srpnja 2024.

U Društvenom domu u Kalinovcu održani 4. Kalinovečki razgovori

Organizatori ovog susreta bili su Kulturna udruga Tomislav Franjić i Osnovna škola Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, a u programu je sudjelovalo sedamdesetak učenika sa svojim mentorima.

Susret se održava u sjećanje na lik i djelo prof. dr. sc. Ivan Goluba, svećenika, sveučilišnog profesora, teologa, povjesničara kulture i književnika.

U kategorijama igrokaza i stripa, literarno-dramskom i likovnom izričaju predstavile su se osnovne škole iz Ferdinandovca, Legrada, Kloštra Podravskog, Molvi, Virja i Kalinovca zajedno sa područnim školama te Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevci.

U prosudbenom povjerenstvu nastupe su pratili doc.dr.sc Mario Kolar, književni povjesničar, kritičar i urednik te docent na odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Osijeku, Ivanka Ferenčić, knjižničarka i autorica priča i knjiga za djecu, Petra Bojovski Filipović, učiteljica likovne kulture, Lidija Levačić Mesarov, prof. hrvatskog jezika te Hrvoje Zalar, glumac.

Nakon završetka programa učenicima i mentorima podijeljene su zahvalnice i prigodni pokloni, priopćeno je na službenim stranicama općine Kalinovac.

Izvor: Općina Kalinovac
Izvor: Općina Kalinovac
Izvor: Općina Kalinovac

 

zatvori