Utorak, 29. listopada 2024.

U AK galeriji jednodnevna izložba radova nastalih na radionici izrade linoreza

Koprivnička AK galerija pozvala je na otvorenje izložbe “Prstek sebi” polaznika četverodnevne radionice linoreza.

Radionica se održavala dva protekla vikenda zaredom u prostorima Ateliera Koprivnica, a vodio ju je član udruge Tomislav Sertić. Na radionici je sudjelovalo desetero polaznika, čije radove će zaintresirani moći a na jednodnevnoj pop-up izložbi.

Njihove radove svi će moći razgledati samo jedan dan, u subotu, 4. svibnja od 20 sati u prostorijama Ak galerije u Kampusu. Izlažu Angela Brgles-Jukić, Denis Jakupi, Lana Vutuc, Ela Kežman, Bojana Kežman, Vanessa Jurković, Dea Vincek, Tara Bedeković, Anamarija Šerbetar i Tanja Špoljar.

Voditelj radionice Tomislav Sertić (1982.) umjetnik je iz Koprivnice i član Ateliera Koprivnica koji radi grafike u linorez tehnici. Do sada su mu radovi bili objavljivani u publikacijama kao što su the6ress(uk), infame zine (mex), gra fi ca (mex), handwritten & co. (azija), never mind magazine (usa). Također, izlagao je na zajedničkoj izložbi Ateliera Koprivnica i Atelijera Žitnjak “Dvije periferije” u Gradskom muzeju Križevci 2021., na 9. i 10. Danu otvorenih vrata Ateliera Koprivnica (2021. /2022.), u Mexico Cityju na grupnoj izložbi “Intermitencias del tiempo actual” (2021.) te na 22.Triennale Grenchen, Švicarska (2021.). U sklopu Relief Conspiracy radovi su mu izloženi 2021. u galeriji The Harlow (Hallowell,
Maine, USA) te 2022. na University of Madison (Wisconsin, USA). Od 2021. godine član je Ateliera Koprivnica, a 2022. postaje član udruga People Of Print i Printmakers Collective. 2022. izlaže na zajedničkoj izložbi novih članova Ateliera Koprivnica u AK Galeriji te iste godine ima i prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Grafike” u KKC Pixel, Koprivnica. S jednim od svojih radova sudjelovao je 2021. u plakatiranju mrtvačnice te 2022. u plakatiranju željezničkih postaja, oba puta u Guadalajari (MEX) s tematikom Tzompantli povodom dana mrtvih. 2023. izlaže na American Univerity u Dubaiu na PAPER & INK 2023 DUBAI PRINTMAKING.

Umjetnička praksa Tomislava Sertića svakako je odraz ili svojevrsni nastavak autorovog aktivnog sudjelovanja u koprivničkoj punk /hc sceni, sviranja u bendovima početkom 2000-ih te dizajniranja omota za punk kompilacije. Jednobojni (crni) linorezi različitih formata ilustriraju tekstove /nazive punk pjesama, dotiču se trenutno aktualnih tema pandemije i uvijek aktualne teme smrti, a utjecaju vuku i iz pop kulture, trasha, horrora, stripa i filmova.

Više o izložbi na Facebook eventu i Facebook stranici AK galerije.

 

Snimila Petra Travinić.
Snimila Petra Travinić.
Snimila Petra Travinić.
Slušaj uživo
zatvori