Srijeda, 3. srpnja 2024.

SLAVLJE U NAJAVI Počinju Dani općine Ferdinandovac, pripremljen bogat program

Kazališne predstave, kulturno-zabavni program, lovačka noć i smotra zaprežnih kola samo su dio programa koji očekuje sve posjetitelje u Ferdinandovcu.

Proslava će započeti u petak, 24. svibnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima predstavljanjem novog knjižničkog fonda u Osnovnoj školi u Ferdinandovcu, nakon čega slijedi promocija zbirke pjesama Marije Miklaušić.

Subota je predviđena za izložbu konja Udruge uzgajivača hrvatskog posavca i hladnokrvnjaka Koprivničko-križevačke županije koja će se održati na sajmištu.

U srijedu, 29. svibnja održat će se blagoslov i otvorenje prostora za novu odgojno-obrazovnu vrtićku skupinu u dječjem vrtiću Košutica u Ferdinandovcu, a potom će se u Društvenom domu u Ferdinandovcu održati svečana sjednica općinskog vijeća Općine Ferdinandovac.

Četvrtak je predviđen za kazališne predstave Udruge umirovljenika Ferdinandovac, a u subotu, 1. lipnja odigrat će se utakmica između NK Ferdinandovac i NK Podravac Virje na nogometnom igralištu u Ferdinandovcu, dok će se u večernjim satima održati Ferdinantsko prošćenje.

U nedjelju će se polagati vijenci na ferdinandovačka spomen obilježja te održati sveta misa u župnoj crkvi sv. Ferdinanda kralja.

Završetak proslave planiran je za 8. lipnja 2024. godine uz humanitarno-sportske dječje igre, likovnu koloniju, smotru zaprežnih kola te Lovačku noć na kojoj će nastupiti tamburaški sastav Frontmeni, detaljan program proslave nalazi se u nastavku.

Izvor: Općina Ferdinandovac

 

 

 

zatvori