Petak, 14. lipnja 2024.

Slavenaši u zadnjoj ovosezonskoj utakmici putuju u Rijeku, Radeljić: Hoću da sve do kraja bude kako treba, ne zanima me što je zadnje kolo

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će odigrati svoju posljednju utakmicu u aktualnoj sezoni.

Naime, u susretu 36. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovat će na Rujevici kod Rijeke, a utakmica će početi u 15 sati.

Nedjeljnu utakmicu u klupskim prostorijama danas je najavio trener Farmaceuta Ivan Radeljić.

– S kadrom smo tako-tako jer imamo puno dečki s kartonima, a tri-četiri igrača su ozlijeđena pa ćemo puniti kadar klincima i neki će početi od prve minute, dok će neki dobiti šansu u nastavku. Očekujem dobru utakmicu i dobru energiju bez obzira na to što je posljednje kolo, to me stvarno ne zanima. Želim vidjeti Belupo kao i u ova zadnja tri-četiri kola – poručio je Radeljić.

Koprivničkoj ekipi motiva za nove bodove neće nedostajati, nastavio je Radeljić.

– Neke ekipe su se pomalo počele gasiti, no ja to ne dam i hoću da sve do zadnje sekunde bude kako treba. Želimo vidjeti sliku za iduću sezonu što i kako tko može, tko ne može, gdje se trebamo pojačati, a gdje ne… To igračima treba biti motiv jer se bore za nove ugovore i svoj status. Trebaju se boriti za svoju poziciju i oni su toga svjesni – naglasio je trener.

Radeljić se osvrnuo i na aktualnu nogometnu sezonu koja će se u nedjelju privesti kraju, odnosno planove za iduću.

– Moramo se stabilizirati, dečki moraju biti gladni i biti svjesni da ekipa koja dođe u Koprivnicu neće lako otići s bodovima – to je naša kuća i naš stadion. Može se izgubiti utakmica na domaćem terenu, no onda publika nakon mora pljeskati za borbenost i za energiju. Ljudi to žele vidjeti i zato plaćaju kartu – mišljenja je.

Poseban naglasak u idućoj sezoni stavit će se pak na mlade igrače.

– Ti dečki su stvarno kvalitetni i dobri su, to su na kraju krajeva i pokazali. Sad tu treba biti pažljiv u doziranju da netko od njih ne bi “izgorio”, no sigurno su “unutra” i sedam-osam će ih ići na pripreme s nama. To je moja odluka i odluka kluba. Moramo im dati prostora da se razviju, a mislim da je Slaven bio najbolji dok je okosnica bila domaća – zaključio je Radeljić.

Spomenimo za kraj da će nedjeljna utakmica biti četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Slavenaši su deveti na tablici s 33 osvojena boda i u prošlom su kolu izgubili od Dinama, dok je Rijeka druga sa 71 bodom, a prošlog je vikenda izgubila od Osijeka.

zatvori