Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

ROŠADA U REDOVIMA, OSNIVA SE NOVI KLUB Lacković neće biti u saborskom klubu Domovinskog pokreta?

Saborski klub Domovinskog pokreta rapidno se osipa.

U klubu neće biti Željko Lacković koji je kao nezavisni kandidat na DP-ovoj listi u četvrtoj izbornoj jedinici sa šestog mjesta, pomoću preferencijskih glasova, ušao u Sabor. On se s nezavisnom Vesnom Vučemilović koja se iz oporbenih Hrvatskih suverenista prebacila u parlamentarnu većinu, dogovorio o osnivanju kluba i sada im još treba treći član. Mogao bi im se pridružiti Predrag Štromar iz HNS-a, koji također nema klub.

Domovinski pokret je na ovim izborima sa svojih lista osigurao 14 mjesta u Saboru, a sad bi mogao pasti na 11. Odmah nakon izbora iz kluba je otpao Mislav Kolakušić kojem je bila neprihvatljiva koalicija s HDZ-om. S njim se slaže i Josip Jurčević koji je najavio da neće glasovati za Vladu Andreja Plenkovića pa su mu iz stranke poručili da bi u tom slučaju bio isključen.

Bavit ćemo se onime što nije “core business” DP-a

Lacković nam je otkrio kako je razlog osnivanja drugog kluba pragmatične prirode.

– Osnovat ćemo zapravo jedan bratski klub kojem je glavna zadaća komunicirati s ostalim nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima općina kojih je u Hrvatskoj 133. Svrha toga je zapravo lakša komunikacija, a onda i lakše i bolje rješavanje svih njihovih problema. Do osnivanja tog novog kluba, ostat ću u klubu Domovinskog pokreta – rekao je.

Dodao je da će novi klub svakako biti dio parlamentarne većine, no bavit će se poslovima koji nisu “core business DP-a”.

– Opcija nezavisnih najjača je opcija u Koprivničko-križevačkoj županiji, ima osam vijećnika u Županijskoj skupštini kao i, samo u koprivničkom dijelu, gradonačelnika Đurđevca i četiri općinska načelnika. Njima će naš klub biti servis u Saboru, to je smisao – zaključio je Lacković.

zatvori