Srijeda, 15. svibnja 2024.

Rekonstrukcije i ulaganja u općini Drnje, Dombaj: Obnovit ćemo društveni dom i općinsku zgradu te igralište pored škole

Osnovna škola Fran Koncelak u Drnju dobit će novo školsko igralište s obzirom na to da je sadašnje u jako lošem stanju, a planovi su da rekonstrukcija započne čim prije.

Tako nam je u razgovoru načelnik Općine Drnje Petar Dombaj najavio planove za kompletnu rekonstrukciju školskog igrališta te da je odabran izvođač.

Sama vrijednost radova iznosi oko 200 000 eura plus PDV. a uz to planirana je i izgradnja jednog manjeg igrališta kako bi se omogućili adekvatni uvjeti za djecu i mlade.

Nadalje, rekao je kako su u suradnji s Koprivničko-križevačkm županijom i županijskom upravom odlučili što hitnije krenuti u realizaciju projekata, a riječ je o obnovi Društvenog doma i općinske zgrade u Drnju.

Radovi koji će se odvijati u centru Drnja trajat će do sredine srpnja, a projekt je trenutno u izvođenju.

Uz to, započelo je dogovaranje izvođača za izgradnju automatskog sustava navodnjavanja na igralištu NK Tomislava gdje bi radovi trebali potrajati mjesec dana.

Cilj ovog projekta je omogućiti ljepši i kvalitetniji travnjak, prvenstveno u cilju poticanja većeg broja mlađih selekcija da se bave nogometom, ali i ostalim sportovima.

– Sve je ovo zapravo početak ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Općine i očekujem da se konačno dogodi onaj potrebni zamah kako bi učenici imali najbolje moguće uvjete za bavljenje sportom i ostalim fizičkim aktivnostima – zaključio je.

Pripremio Davor Premec.

zatvori