Subota, 27. srpnja 2024.

Radeljić uoči sutrašnje utakmice: Dinamo je zasluženo prvak, no meni je bitna samo naša prezentacija

Nogometaši Slaven Belupa sutra će igrati svoju posljednju utakmicu na domaćem terenu u aktualnoj sezoni.

Naime, u sklopu 35. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš gostovat će novi-stari prvak Hrvatske Dinamo. Podsjetimo i da su Zagrepčani na prvom mjestu prvenstvene ljestvice sa 78 bodova, dok je Slaven Belupo deveti s 33. Sutrašnju utakmicu najavio je trener Slavenaša Ivan Radeljić.

– Dinamo je zasluženo prvak Hrvatske, no meni je bitna samo naša prezentacija sutra i kako ćemo izgledati protiv prvaka Hrvatske. U zadnje vrijeme dobro igramo, sad nas protiv Lokomotive nije “poljubio” rezultat, ali smo odlično izgledali i to mi je putokaz za dalje. Jedva čekam sutrašnju utakmicu, moramo dati svoj maksimum i to vam jedino mogu garantirati – rekao je.

Radeljić je odgovorio i na pitanje hoće li protiv Dinama od prve minute startati mladi igrači.

– Imao sam najbolju namjeru uključiti ih svaku utakmicu, no na neke stvari se ne može utjecati – mali Marić je dobio poziv u reprezentaciju i njega više nemamo do kraja prvenstva, poklopile su se i utakmice nedjelja-nedjelja, odnosno nismo mogli isti dan kombinirati juniore i seniore… Moramo biti pažljivi, neki mlađi igrači su i ozlijeđeni, no sutra će sigurno dobiti šansu i uzet ću ih četiri ili pet pa ćemo vidjeti što i kako – poručio je.

Komentirao je zatim status Benedika Mioča, odnosno hoće li on konkurirati za Slaven u preostale dvije utakmice aktualne sezone.

– Mioč za sutrašnju utakmicu neće konkurirati zbog ugovora. Ništa još nije sigurno i nadam se da će se ugovor uspjeti dogovoriti, no bez potpisa neće konkurirati. Ako danas potpiše, sutra ga imam za kadar i to je normalna stvar jer moram spremati ekipu za iduću godinu. Klub u takvoj situaciji mora gledati i na sebe i mora promovirati nekog drugog. On je dosad dobro igrao, kapa dolje – istaknuo je Radeljić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Podsjetimo, Radeljić je po dolasku na poziciju glavnog trenera rekao da mu je cilj Slaven “dići” s pretposljednjeg mjesta na tablici, no to se ipak nije dogodilo.

– Nažalost je to tako, stvarno sam probao dati sve od sebe da se dignemo. Nije to toliko loše ni izgledalo, protiv Hajduka i Lokomotive smo izgledali odlično, no protiv Istre je bilo katastrofa. Još imamo dvije utakmice do kraja i u nekom ludom rasporedu možda se možemo popesti za mjesto, no igraju i druge ekipe, treba i njih gledati. Ništa, što je tu je – idemo dalje. Moramo raditi, trenirati, napraviti vrhunske pripreme i dečki moraju biti spremni maksimalno, a onda se možemo nadati nečemu. Ovo je dobar kadar, samo ga treba malo posložiti – mišljenja je trener.

Na novinarsko pitanje o njegovoj budućnosti u klubu Radeljić nije dao konkretan odgovor.

– To će vam reći netko iz kluba. Radim maksimalno i koliko mogu, još imamo dva kola. Ja stvarno neću ulaziti u te stvari i to govoriti – zaključio je.

Spomenimo za kraj da će sutrašnji susret biti četvrti međusobni dvoboj ovih dviju momčadi ove sezone. U sva tri prethodna slavio je Dinamo i to rezultatima 3:0, 2:0 i 5:2. Momčad iz Zagreba u posljednjem je kolu osigurala naslov prvaka pobjedom nad Osijekom 1:0, dok su Slavenaši poraženi na gostovanju kod Lokomotive s 2:1.

zatvori