Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Proslava Dana Općine Kloštar Podravski traje od 29. svibnja do 2. lipnja, pripremljen je bogat sadržaj za sve posjetitelje

Crvena Jabuka, tamburaši, Kerekesh teatar, sajam vina i  izložbe samo su dio raznolikog programa koji je pripremljen za sve posjetitelje i mještane na proslavi u Općini Kloštar Podravski.

Program proslave ponudit će sadržaje za najrazličitije ciljne skupine u suradnji Općine s Turističkom zajednicom područja Dravski peski, ustanovama i udrugama, a sve započinje u srijedu 29. svibnja 2024. godine u 10 sati kada se povodom Dana Osnovne škole Kloštar Podravski održava tradicionalna priredba učenika.

Nakon dana pauze uz blagdan Tijelova i praznik Dan državnosti, u petak 31. svibnja 2024. godine u 8 sati delegacija Općine Kloštar Podravski položit će vijence u parku hrvatskih branitelja za sve poginule, nestale i preminule sudionike u Domovinskom ratu, a u 11 sati zakazana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski u Domu kulture Kloštar Podravski na kojoj će se predstaviti rezultati i ostvarenja u posljednjih godinu dana.

Istog dana na istom mjestu od 19 sati za mještane i njihove goste Kerekesh teatar održat će višestruko nagrađivanu predstavu Krtice.

Subota će obilovati kulturno-društvenim događanjima, a sve započinje već u jutarnjim satima kada kreće prva kiparska kolonija u organizaciji Turističke zajednice područja Dravski peski i obrta Drvogalanterija Posavec iz Podravskih Sesveta, čije će svečano otvorenje biti u 13 sati u parku ispred Osnovne škole Kloštar Podravski.

Neposredno prije toga, u 12 sati postavit će se izložba na otvorenom udruge Kloštranska paleta u parku uz vodoskok u središtu mjesta, a u 12:30 sati svečano će se otvoriti izložba domaće autorice Laure Lončar pod nazivom „Od tundre do tropskih kišnih šuma“ u predvorju Doma kulture Kloštar Podravski.

Spomenuta kiparska kolonija dodatak je Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji započinje u 18:00 sati u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Kloštar Podravski i to u suorganizaciji Koprivničko-križevačke županije, Općine Kloštar Podravski i Udruge žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije te pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Ujedno, od 16:00 sati tamo će se održati i manji Sajam vina Udruge vinogradara i voćara „ŠILJER“ Kloštar Podravski na kojem će posjetitelji moći degustirati i nabaviti vina s ovog prostora, kao i druge ekološki dobivene proizvode, a večernji sati rezervirani su za koncertne nastupe na SRC “Mladost” Kloštar Podravski i to domaćeg tamburaškog sastava Dangube, a u 22 sata nastupit će legendarna Crvena Jabuka.

Prije njihova početka lovačke udruge „Srndać“ Kloštar Podravski i „Vepar“ Prugovac za sve posjetitelje pripremit će i podijeliti gulaš.

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine u 10 sati u župnoj crkvi sv. Benedikta u Kloštru Podravskom slavit će se svečana sveta misa, a završno događanje sportskog je karaktera budući da se u 17 sati igra nogometna utakmica 1.ŽNL Koprivničko-križevačke županije između NK Prugovac i NK Mladost Kloštar Podravski na stadionu u Prugovcu.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a od 31. svibnja do 2. lipnja na pomoćnom igralištu SRC “Mladost” Kloštar Podravski biti će postavljen lunapark Grine iz Bjelovara s brojnim sadržajima za sve posjetitelje.

Izvor: Općina Kloštar Podravski
Izvor: Općina Kloštar Podravski
Izvor: Općina Kloštar Podravski
zatvori