Subota, 28. rujna 2024.

Predstavljanjem knjige proslavit će se desetljeće kreativnosti i umjetničke slobode u Koprivnici

Promocijom knjige “AK galerija” obilježit će se 10 godina rada jedine galerije posvećene suvremenoj umjetnosti u ovom dijelu Hrvatske.

Promocija knjige “AK galerija – desetljeće na periferiji” održat će se u petak u 19 sati u AK galeriji na kampusu u Koprivnici.

Kako nas je obavijestila Tanja Špoljar, voditeljica programa AK galerije i urednica knjige, izdanje na 384 stranice donosi pregled prvih 10 godina djelovanja AK galerije i Udruge Atelieri Koprivnica i to bez filtriranja programa s ciljem arhiviranja i dijeljenja svih programskih aktivnosti koje su se odvijale u ovom prostoru

Na promociji knjige uz Špoljar će govoriti Irena Bekić, kustosica, likovna kritičarka i autorica uvodnog teksta u knjizi, Bojan Dmitrović Krištofić – kustos, kritičar i pisac te također autor uvodnog teksta u knjizi, i Bojan Koštić, kustos AK galerije i jedan od dizajnera knjige.

tim-AK-galerije_Petra-Travinic-Tanja-Spoljar-i-Bojan-Kostic
Izvor: AK galerija

Nakon promocije knjige koja slavi desetljeće kreativnosti, suradnje i umjetničke slobode organizirano je druženje uz glazbu DJ-a Grob&Sky.

Podsjetimo, AK galerija i Atelieri Koprivnica službeno djeluju od 2012. godine u zgradi bivše vojarne sadašnjeg kampusa. Ova udruga jedinstvena je po svojoj funkciji jer spaja upravljanje umjetničkim ateljeima i nezavisnim galerijskim prostorom koji je otvorio Vlatko Vincek, a zatim preuzeo tim AK galerije koji čine Tanja Špoljar, Bojan Koštić i Petra Travinić.

Pripremila Leona Barešić.

Izvor: AK galerija / Foto: Bojan Koštić
Slušaj uživo
zatvori