Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Poljaci ugostili učenike i nastavnike Osnovne škole Fran Koncelak

Učenici Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja sudjelovali su na programu mobilnosti koji se održavao od 21. do 27. travnja u Jazgarzewu, Poljska.

Učenici Jan Paveli, Klara Gašparić, Ana Petrić, Dominik Dombaj i Hana Lovrić, u pratnji učitelja Martine Hrastić Farkaš i Vedrana Jankovića te školske knjižničarke Stjepane Kadić proveli su tjedan dana u okolici Varšave gdje su sudjelovali u pregršt aktivnosti.

Za učenike iz Drnja domaćini su pripremili mnogo radionica i sportskih aktivnosti.

Na radionicama su ukrašavali drvene podloge salvetnom tehnikom, razvijali kreativnost u dovršavanju i stiliziranju straničnika, igrali interaktivne igre na ploči i podu te proučavali biljni svijet pod mikroskopom, a imali su priliku upravljati SiBot robotima robotima preko svojih mobitela.

Na sportskim aktivnostima u dvorani učenici su se natjecali u više različitih izazova – kretali su se izvan škole, ispunjavali razne zadatke u obližnjoj šumi, tražili tragove različitih životinja i gradili piramide od granja.

Osim radionica posjetili su i farmu koza, koja je prava turistička atrakcija, a tjedan su završili odlaskom u Varšavu – znanstvenom, kulturnom i političkom centru Poljske.

Pripremio Davor Premec.

 

zatvori