Srijeda, 2. listopada 2024.

Policija pretresla kuće i automobile i kod dvojca pronašla hrpu oružja i streljiva

Policija je kod dvojice muškaraca pronašla gomilu oružja.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, riječ je o 42-godišnjaku i 35-godišnjaku s đurđevačkog područja. Nad njima je provedeno i dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da su oni neovlašteno nabavili i posjedovali oružje, streljivo i eksplozivne tvari.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga obiteljskih kuća i automobila koje koriste osumnjičeni te je oduzeta jedna puška, ručna bomba, 1.250 komada raznog streljiva, 19 komada signalnih metaka, 16,5 metara sporogorećeg štapina, 700 grama baruta, dvije formacijske cijevi za vatreno oružje, spremnik za automatsku pušku, upaljač za ručnu bombu, dva komada specijalnih upaljača te jedan detonacijski i jedan vježbovni upaljač – objašnjavaju u policiji.

Spomenimo da će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenih biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Slušaj uživo
zatvori