Srijeda, 15. svibnja 2024.

Općine objavile Javni poziv za zapošljavanje gerontodomaćica u projektu ‘Zaposli i pomozi 2’

U projektu “Zaposli i pomozi 2” kao korisnici mogu sudjelovati osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom koje imaju treći ili četvrti stupanj invalidnosti, odnosno sve osobe koje zadovoljavaju kriterije propisane javnim pozivom.

Javni poziv za zapošljavanje gerontodomaćica raspisan je u pet općina: Drnje, Đelekovec, Koprivnički Ivanec, Legrad i Gola , a cilj samog projekta je povećanje socijalne aktivnosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Pružatelji usluga potpore i podrške za cilj će imati organizirati prehranu, obavljati kućanske poslove, održavati osobnu higijenu te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba kao i nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije, vrijednost samog projekta iznosi 1.336.500.00 EUR., a trajat će ukupno 36 mjeseci (usluga 33 mjeseca).

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se predati osobno ili putem pošte, a obrazac koji je potrebno ispuniti možete pronaći na web stranicama općina.

Izvor: Općina Drnje

Pripremio Davor Premec.

 

 

zatvori