Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Općina Kloštar Podravski ulaže u obrtnike i promet, Pavlović: U planu je projektiranje poslovnog inkubatora

U općini Kloštar Podravski trenutno se provodi 1.600.000 eura vrijedan projekt tržnice, koji bi se koristio kao poslovni prostor i skladište.

– Naša općina broji 273 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a od toga ih je oko 30 velikih i jakih koji se bave proizvodnjom voća i povrća. Projekt se odnosi na izgradnju poslovnog prostora za proizvođače naše općine, ali i šire, a u planu je još i nekoliko infrastrukturnih projekata – rekao je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Načelnik Pvalović najavio je još nekoliko kapitalnih projekata i natječaja.

– Što se tiče sigurnosti prometa rade se tri staze u naselju Kloštar Podravski, kružni tok u naselju Kozarevac i parkiralište u naselju Prugovac te trenutno čekamo natječaj od Agencije za ugljikovodike vezano za istražne radnje kako bi mogli aktivirati sporazum Sjever koji je gospodin Andrej Plenković potpisao sa našim županom Darkom Korenom, a tiče se toplica. To je jedan od strateških projekata, te uz to čekamo još i natječaj za Dom za starije i nemoćne osobe, a za oba smo uspješno ishodili građevinske dozvole – nastavio je.

Na kraju je spomenuo kako je u planu još i projektiranje poslovnog inkubatora gdje će mali i srednji obrtnici imati svoje urede i prostor kao i punionice, a biti će namijenjen za općinske vinogradare i pčelare.

Pripremio Davor Premec.

zatvori