Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek dobila novi uređaj, u tu svrhu prikupljeno je više od 12.000 eura

Sredstva za nabavu ultrazvučne sonde prikupljena su donacijama na humanitarnom koncertu “10 godina bez maestra”, u spomen na Krešu Lukačića.

Ovom važnom događaju, koji se održao u zgradi Županije prisustvovali su Koprivničko-križevački župan Darko Koren, pročelnik Dario Jembrek, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednica Županijske lige protiv raka Andreja Lukić-Suknaić i član Predsjedništva Lige Željko Odobašić.

Nazočni su također bili i inicijatori humanitarnog koncerta, Marko Lukačić i Krešimir Blažek, a prisutnima se uvodnim govorom obratila Andreja Lukić-Suknaić.

Glavni događaj ove velike humanitarne akcije, koja je krenula 15.prosinca prošle godine bio je veliki koncert u čast maestru Kreši Lukačiću, a akciju smo zaključili 13.ožujka 2024. godine kada smo prikupili potrebna sredstva koja smo predali bolnici te time uspješno zaključili ovu akciju – rekla je.

Snimio Davor Premec

Član Predsjedništva Lige Željko Odobašić kratko se osvrnuo na funkcioniranje uređaja te rekao kako je sonda nov i moderan uređaj, može se koristiti na više odjela zbog svoje mobilnosti, pomaže kod raznih biopsija te dijagnostike kod određenih patoloških stanja u području vrata.

U ime obitelji Lukačić prisutnima se zahvalio Marko Lukačić, a pročelnik službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek napomenuo je kako je ovaj humanitarni odaziv pokazatelj da se vrlo brzo mogu skupiti sva potrebna sredstva kada su ovakve akcije u pitanju.

Ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Mato Devčić, istaknuo je zadovoljstvo i rekao kako bolnica zadnjih 27 godina surađuje sa Ligom protiv raka.

– Ultrazvučna sonda će pomoći u dijagnostici, odnosno prepoznavanju i ranom otkrivanju stadija bolesti te promjenama koje se u tom stadiju događaju, a glavni cilj je naravno kvalitetno liječiti i izliječiti. Moram spomenuti kako posljednjih osam godina bilježimo značajne pomake u realizaciji i nabavci potrebne opreme za bolnicu, u suradnji sa Županijom, a također smo poboljšali kvalitetu boravka naših zaposlenika na radnom mjestu te cijelo vrijeme bilježimo pomak u svim aspektima, od ulaganja u infrastrukturu do sigurnosti rada sa našim pacijentima – zaključio je.

Snimio Davor Premec

Župan Darko Koren istaknuo je kako se velika pažnja posvećuje nabavi opreme u našim zdravstvenim ustanovama te da je vidljiv jedan ogroman napredak u posljednjih deset godina.

– Svaka humanitarna akcija ima posebnu vrijednost, a smatram da moramo na razne načine doprinijeti napretku zdravstvenog sustava naše županije. Ovo pokazuje kako smo svi skupa odgovorni i empatični prema ljudima koji su u potrebi te ćemo na sve moguće načine sudjelovati u ovakvim akcijama i pomagati – rekao je.

Snimio Davor Premec

Nakon govora županijska predsjednica Lige protiv raka Andreja Lukić-Suknaić uručila je novo medicinsko pomagalo ravnatelju Opće bolnice Koprivnica Mati Devčiću te demonstrirala po kojem principu funkcionira ultrazvučna sonda.

 

 

zatvori