Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Obilježeno 150 godina duge tradicije DVD-a Koprivnica, proslavu uveličali i puhači

Na Zrinskom trgu u Koprivnici održan je 38. Susret vatrogasnih puhačkih orkestara, a više od 150 vatrogasaca održalo vježbe na četiri lokacije.

Na otvorenju se sudionicima susreta obratio glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković koji je svima poželio ugodan boravak u Koprivnici te im zahvalio na dolasku i nastupu.

Susret je započeo mimohodom i zajedničkim nastupom, a svaki orkestar izveo je nekoliko skladbi iz svojeg repertoara.

– Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu – kazali u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Koprivnica.

Terenska vatrogasna vježba “Zajednička snaga 2024.” okupila je brojne operativne snage iz cijele županije.

– Vježba je obuhvatila četiri različita sektora, svaki sa svojim scenarijem, a voditelji su bili županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan kao zapovjednik stožera i gradski zapovjednik Željko Cvrtila kao zapovjednik vježbe na terenu – naveli su.

U vježbi su sudjelovala 24 dobrovoljna vatrogasna društva i tri javne vatrogasne postrojbe s ukupno 150 vatrogasaca i 37 vozila te pet operatera u aplikaciji UVI, a vježbe su se održale u Kompostani Herešin, na benzinskoj postaji, u zgradi Osnovne škole Braća Radić te na gradskom sajmištu gdje je simulirana masovna prometna nesreća s više poginulih i teško ozlijeđenih osoba.

Ciljevi vježbe bili su uvježbati zapovijedanje na velikim intervencijama, uvježbavati zapovjedni lanac i podizati razinu osposobljenosti vatrogasnih snaga te provjera operativne spremnosti snaga vatrogastva.

Nakon uspješnog završetka vježbe održana je i smotra sudionika, vozila i opreme.

 

zatvori