Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

Obilježen Međunarodni dan muzeja, Janković Hapavel: Galerijske prostore uz izložbe slika koristimo i za druge kreativne izričaje

U Muzeju grada Đurđevca uspješno je obilježen Međunarodni dan muzeja.

Tema mu je bila “Muzeji za edukaciju i istraživanje” čime se ističe značaj muzeja kao dinamičnih obrazovnih ustanova koje gaje i potiču učenje, otkrivanje i razumijevanje, a sve se to uklopila u aktivnosti koje đurđevačka muzejska ustanova godinama prakticira, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Muzej grada Đurđevca naglašen je baš u toj temi te je itekako skrenuo i privukao pozornost javnosti. Postao je omiljeno mjesto dolazaka brojnih posjetitelja iz raznih krajeva Lijepe naše i inozemnih gostiju – naveli su.

U sličnom je tonu nastavila ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel kazavši da uz izložbe slika, galerijske prostore koriste i za druge kreativne izričaje.

– Imali smo izložbu fotografija u suradnji sa Savezom društava Naša djeca pod nazivom “Djeca oko nas: To je naše, na to smo ponosni!”, a sad imamo i sjajnu međunarodnu izložba fotografija iz Lendave koja je otvorena povodom 10-godišnjice Salona fotografije Pannonia reflections koja se može razgledati do 9. lipnja – rekla je i podsjetila da je uz prošlogodišnjih održanih 13 izložbi bilo i brojnih radionica te koncerata s gostovanjem eminentnih glazbenika poput Zagrebačkog puhačkog trija, Riječkog klavirskog trija, dua Peljhan-Elezović i mnogih drugih.

zatvori