Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Nogometašice Koprivnice izborile doigravanje za Supersport Prvu HNLŽ

Pobjedom nad Marsoniom 4:1 nogometašice Koprivnice izborile su doigravanje za Supersport Prvu Hrvatsku nogometnu ligu za žene.

Mrežu su za Koprivnicu tresle Ana Fučkar u petoj i 50. minuti, Petra Galović u 24. i Mateja Videc u 37. minuti susreta.

U nedjelju se igra posljednje, petnaesto kolo kod Višnjevca, no bodovnih kalkulacija nema. Seniorke Koprivnice su viceprvakinje Druge HNLŽ 23/24 skupina “B”.

– Bez obzira na dosta loš jesenski dio prvenstva gdje nismo izvukli maksimalan broj bodova, ovom pobjedom ipak je spašena sezona i osigurano doigravanje za Supersport Prvu HNLŽ – javili su iz kluba.

Propozicije natjecanja Druge HNLŽ nalažu da za napredovanje u viši rang natjecanja treba ispunjavati unaprijed definirane uvjete. Osnovni je da u Prvu HNLŽ ili kvalifikacije za popunu Prve HNLŽ može ući samo klub koji je u natjecateljskoj godini imao dvije ekipe mladeži (pionirke i kadetkinje) u stalnom natjecanju na razini središta ili Prve HNLŽ.

Posljednjeplasirani klub Prve HNLŽ iz lige za ostanak izravno ispada, a pretposljednji klub iz lige za ostanak igra kvalifikacije po dvostrukom kup sustavu s poraženim iz utakmica kvalifikacija prvaka skupina Druge HNLŽ. Prvaci skupina Druge HNLŽ ili klubovi koji ostvare to pravo igraju po dvostrukom kup sustavu kvalifikacije za plasman u Prvu HNLŽ. Pobjednik kvalifikacija ulazi u Prvu HNLŽ.

– Kvalifikacije mogu igrati drugoplasirani ili trećeplasirani klubovi iz pojedine skupine Druge HNLŽ, ukoliko ispunjavaju uvjete, a prvoplasirani klub iz te skupine Druge HNLŽ ne ispunjava osnovne uvjete za igranje Prve HNLŽ – pojasnili su iz ŽNK Koprivnica.

U natjecateljskoj sezoni 2024./25. Prva HNLŽ imat će osam klubova sudionika koji u cijelosti ispunjavaju Odluku o kriterijima i uvjetima za nastup u Prvoj HNLŽ.

– Obzirom da Višnjevac ne ispunjava osnovni uvjet za kvalifikacije, naše igračice čeka prva utakmica doigravanja za Supersport Prvu HNLŽ koja je na rasporedu 26. svibnja – doznali smo.

zatvori